Política 08/01/2022

El feminisme, l'ecologisme i el dret a l'habitatge, els pilars ideològics de Mallorca Nova

L'organització juvenil va nomenar Joan Font i Aina Maria Quetglas com a nous membres del seu Secretariat Nacional

ARA Balears
1 min
Imatge de l'assemblea de divendres, a Manacor.

PalmaL'organització juvenil Mallorca Nova va dur a terme divendres dues assemblees, una de plenària i una d'extraordinària. La trobada es va fer per donar compte de l'activitat de 2021 i per planificar l'any que comença. En aquest sentit, els joves de l'esquerra sobiranista van aprovar cinc documents de caràcter ideològic en defensa de qüestions relacionades amb el feminisme i els drets LGBT, l'ecologisme i el dret a l'habitatge.

Aquests documents consisteixen, per una banda, en una campanya de prevenció de malalties sexuals en dones, una proposta comunitària de la lluita contra la LGBTIfòbia i un compromís contra les violències masclistes. I, per altra banda, un protocol intern, juntament amb els textos Terra verda, país digne i Per la defensa del dret a l'habitatge.

A banda d'això, Mallorca Nova va elegir tres càrrecs interns. Dos són els nous membres del Secretariat Nacional de l'organització, que seran Joan Font (Organització) i Aina Maria Quetglas (Àrea de Comissions). El tercer membre és el representant de Mallorca Nova al Consell Polític de MÉS per Mallorca, que serà Ferran Montero.

Finalment, la trobada va servir també per aprovar el nou reglament intern de Mallorca Nova i l'ingrés de Mallorca Nova a la Federació juvenil progressista i sobiranista de caràcter paneuropeu EFAY (Joves de l'Aliança Lliure Europea).

stats