Política 09/07/2021

MÉS i Mallorca Nova actualitzen polítiques amb els joves en el focus

Els ecosobiranistes acorden que l'organització juvenil sigui la de referència

Ara Balears
2 min
MÉS per Mallorca i Mallorca Nova firmen un protocol de col·laboració

PalmaMÉS per Mallorca i Mallorca Nova s'han reunit aquest divendres per firmar un protocol de col·laboració per "actualitzar polítiques de la formació ecosobiranista i plantejar-les amb accent jove", segons ha informat Europa Press. Per a Noguera, "comptar amb una organització com Mallorca Nova és necessari perquè els joves són els millors per impulsar polítiques juvenils". Fent referència a la formació ecosobiranista, ha dit que "és important per poder actualitzar les seves polítiques i plantejar-les amb accent jove".

Per aquest motiu, han acordat que Mallorca Nova passi a ser l'organització juvenil de referència de MÉS. Després de firmar el protocol, el col·lectiu tindrà presència en els òrgans de partit –en el Consell Polític i en l'Executiva– i "especialment en les llistes electorals", ha dit Noguera.

"És important posar els joves en l'esfera política en un moment molt delicat per a ells, a causa dels estereotips i els prejudicis de l'extrema dreta, que n'estan captant una part", ha assenyalat el coordinador de MÉS. Per altra banda, ha afirmat que "confia que Mallorca Nova, amb els seus plantejaments polítics, serveixi de contrapès a la ultradreta i sigui un referent".

Així mateix, ha recordat que altres objectius marcats en aquests dos anys "s'estan aconseguint". Com per exemple que "MÉS transcendís d'una coalició a un partit polític" i "dur a terme un procés d'aprofundiment ideològic que dissenyàs la Mallorca dels pròxims 15 anys". Aquests i altres punts quedaran patents en la ponència política de novembre, les bases de la qual ja estan aprovades.

"Aquest projecte s'ha iniciat principalment perquè l'esquerra sobiranista mallorquina necessitava una representació juvenil", ha explicat per la seva banda la coordinadora de Mallorca Nova, Maria Victòria Llull. El segon motiu que ha esmentat és que "els joves necessiten ser escoltats en l'esfera política".

L'objectiu final de l'acord de col·laboració amb MÉS "és que Mallorca sigui construïda des de baix i que estigui al servei del poble". En paraules de la coordinadora de Mallorca Nova, "vàrem firmar aquest protocol perquè som conscients que si no ens coordinam i donam suport entre les institucions, el canvi no serà possible".

Les tres primeres propostes de Mallorca Nova a MÉS

El col·lectiu de joves reclama a MÉS instar l'Estat a una baixada del preu del lloguer, "per tal que tothom tingui accés a un habitatge digne i evitar que sigui un bé especulatiu".

L'organització també demana que s'elaborin plans "per millorar el treball ocupacional, l'accés a l'habitatge i la salut mental i sexo afectiva". Volen que es tractin els joves de forma transversal, "per tal que puguin incidir dins de tots els àmbits i departaments del Govern".

Finalment, ha instat el Govern i el Parlament que el Consell de Joventut sigui independent, perquè "pugui ser útil per a la participació dels joves i afavorir la seva incidència política". A proposta de Mallorca Nova, MÉS s'ha compromès a reclamar els plans d'emancipació juvenil.

stats