Parlament
Política26/04/2024

Felip VI concedeix l'estatus de 'reial' a l''Acadèmi de sa Llengo Baléà'

L'entitat ha comunicat el certificat al Parlament

PalmaEl rei Felip VI ha atorgat l'estatus de 'reial' a l'Acadèmi de sa Llengo Baléà. Així ho ha explicat l'associació en registrar-se com a tal al Parlament de les Illes. L'entitat, que nega la unitat de la llengua catalana, es comunica en català no normatiu o bé en castellà. En aquests dos idiomes ha comunicat a la presidència de la Cambra la notícia. "Mos ès molt grat dirigimmós a Vostè/s per saludal.lo cordialment y comunical'lí que se mos ha concedid es Títol de 'Real Academia de la Lengua Balear'o Reyal Acadèmi de sa Llengo Baléà", ha exposat el president de l'associació, Guillermo Matas, en un comunicat.

Cargando
No hay anuncios

L'associació ha presentat com a document annex la credencial signada pel rei, en què es limita a remarcar que, accedint a la petició de l'entitat, se li concedeix l'estatus de 'reial'. Tal com explica a la seva pàgina web, l'Acadèmi de sa Llengo Baléà defensa "es nostro xerrà y rallà": "Sa nostra llengo ancestral, llengo pròpi d'aquí, llengo féta des xerrà d'es carré y no féta a un laboratòri".

"Els Borbons fent de Borbons", ha criticat el portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, que ha definit l'entitat com "un grupuscle d'apologia de la incultura i del negacionisme acadèmic i científic a l'altura de Millán Astray".