Política 28/11/2019

Experts d'astroturisme participen en la II Trobada Starlight a l'illa del Llatzeret de Maó

Una sessió d'astrofotografia i un sopar a un espai d'elevada qualitat del cel nocturn són algunes de les activitats destacades

Ivan Martín
2 min
Els participants de la Trobada Starlight han recollit acreditacions i iniciat el programa que s'ha elaborat per a la difusió del turisme d'estrelles.

MaóMés de 70 persones participen des d’aquest dijous i fins dissabte en la II Trobada Starlight d’Astroturisme, l’únic fòrum mundial sobre turisme d’estrelles en el qual es reuniran representants i experts dels diferents sectors d’aquesta tipologia turística emergent. El nombre de participants supera en una trentena tots els que varen assistir l’any passat a la primera trobada, que es va fer a Gredos.

La directora insular de Reserva de la Biosfera, Irene Estaún, ha destacat la importància d’acollir un esdeveniment d’aquestes característiques a l’illa del Llatzeret del port de Maó: “És una gran oportunitat per compartir amb els destins mundials que ja estan treballant el turisme d’estrelles. Durant dos dies ens dedicarem a parlar de com el turisme pot beneficiar-se de la qualitat del cel nocturn de Menorca”. Es duran a terme ponències i debats, però Estaún ha emfasitzat una doble cita que va més enllà del caràcter informatiu de la trobada. “Aquesta nit ens desplaçarem al talaiot de Torre d’en Galmés per fer una sessió d’astrofotografia. Demà, soparem al restaurant Binisués, un espai considerat de màxima qualitat per observar el cel menorquí”, ha assenyalat.

La II Trobada Starlight reunirà gestors d’allotjaments turístics especialitzats, experts en il·luminació, eficiència energètica, mesuradors de la qualitat del cel nocturn, guies, periodistes especialitzats i representants de territoris Starlight com Canàries, Andalusia, Aragó, Galicia, Castella i Lleó, Castella la Manxa, Extremadura o Catalunya. A banda d’Irene Estaún, han assistit a la inauguració la consellera insular de Medi Ambient, Maite Salord, el director de Projectes Sostenibles Isaac Olives, la presidenta de la Fundació Starlight, Antonia Varela, així com representants dels ajuntaments de Maó i es Castell.

stats