Educació
Política 19/10/2023

Escola en Català demana al Govern "fets i no paraules" per la protecció de la llengua a les aules

El conseller Vera diu que no farà cap modificació a l'Estatut ni a la Llei de Normalització Lingüística

ARA Balears
1 min
Retrobada d'alumnes a l'inici del curs escolar.

PalmaEl Moviment per l'Escola en Català a les Illes, del qual forma part Plataforma per la Llengua, s'ha reunit aquest dijous capvespre amb el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera (PP), per traslladar-li que el català "ha de ser preferent en el sistema educatiu balear".

Segons ha explicat el moviment, Vera s'ha compromès a no fer "cap modificació a l'Estatut ni a la Llei de Normalització Lingüística". De la mateixa manera, expliquen, ha tancat la porta a la possibilitat de segregar els alumnes per llengua. Així i tot, "el moviment està a l'expectativa perquè creu en fets i no paraules", ha assenyalat Ivan Solivellas, delegat a les Illes Balears de Plataforma per la Llengua.

Cal recordar que el Partit Popular s'ha mostrat favorable a implementar la lliure elecció de llengua de manera progressiva, expliquen. El conseller Vera ha assegurat a les entitats que prioritzarà el consens i ha reconegut que "no saben com aplicaran la lliure elecció de llengua fins als vuit anys", diuen fonts del moviment.

Per part seva, les entitats han defensat que el català ha de ser "eina de cohesió social". En definitiva, la trobada ha estat "positiva", a parer dels membres del Moviment per l'Escola en Català a les Illes.

A la reunió, que havia estat ajornada en diverses ocasions, hi han participat, a més de Solivellas, Carles Cabrera, del Sindicat de Treballadores i Treballadors Intersindical de les Illes Balears (STEI); Biel Vives, de la Unió Obrera Balear (UOB), i Lluís Garcia, d'Alternativa Sindicat Docent.

stats