Política 05/05/2023

Errejón: "Hem de deixar de ser colònies turístiques per als països del nord"

El líder de Más País ha participat a Palma en un debat amb Neus Truyol sobre la transició energètica

ARA Balears
2 min
Íñigo Errejón aquest divendres

PalmaEl diputat de Más País, Íñigo Errejón, ha declarat que tant les Balears com Espanya han de “deixar de ser colònies turístiques per als països industrialitzats del nord. Si el monocultiu turístic fos bo, ja se l'haurien quedat ells i aniríem a Düsseldorf a fer turisme”. Errejón, que ha assistit aquest divendres a un acte polític de MÉS-Estimam Palma a la plaça dels Patins, ha afegit que "des del respecte a la sobirania de cada territori” se sent “molt reflectit en el model de ciutat verda, justa i valenta que Neus Truyol i MÉS representen a Palma”.

"El futur són les ciutats verdes, que controlin els lloguers, que produeixin i redistribueixin energia neta, que no expulsin els seus veïns i que reforcin els serveis públics per garantir el dret de tothom a la tranquil·litat, hagin nascut a la família que hagin nascut", ha assegurat Errejón.

A més, ha fet una valoració sobre la notícia coneguda aquest divendres sobre el fet que els bancs espanyols han guanyat només aquest trimestre un 5% més, 1.600 milions d'euros. "Les mateixes entitats financeres que varen dir que l'impost a la banca era inaplicable i que els enfonsaria i que no el podrien pagar. Això demostra que hi ha molt de camí per recórrer per equilibrar la balança i perquè la solidaritat passi per sobre de l'avarícia", ha expressat.

"Aquestes eleccions municipals també van d'una disputa dels models: entre el de la solidaritat, que exigeix que els que més tinguin aportin una mica més, i el de l'avarícia, representat per aquests grans poders que deien que no podien pagar l'impost a la banca i que després hem sabut que tenen beneficis rècord en un moment en què les famílies treballadores, els autònoms i els pensionistes tenen dificultats per arribar a final de mes", ha afegit.

Per part seva, la candidata de MÉS-Estimam Palma a la batlia de Palma, Neus Truyol, ha manifestat durant el debat que "cal establir aliances des de la igualtat i la sobirania de cada territori amb altres projectes polítics". "Les polítiques verdes són l'esperança de fer societats més democràtiques i garantir la justícia climàtica per a les generacions actuals i per a les futures", ha explicat Truyol, una afirmació a la qual ha donat suport Errejón, el qual ha afegit que "és precisament per aquesta mirada i aquests valors compartits amb MÉS el motiu pel qual feim campanya junts”.

stats