Política 02/10/2020

ERC demanarà al Congrés dels Diputats que destini fons europeus a Menorca

Serà la diputada Marta Rosique qui farà arribar la proposta als diputats, tal com ho han acordat la formació catalana i Més per Menorca

Ara Balears
1 min
La diputada més joves del Congrés, Marta Rosique

PalmaEsquerra Republicana de Catalunya (ERC) demanarà al Congrés dels Diputats una part dels 140.000 milions d'euros que la Unió Europea farà arribar a Espanya, amb l'objectiu de reduir l'impacte de la crisi econòmica causada per la covid-19 a Menorca.

Així ho ha acordat Més per Menorca amb la formació catalana. Serà la diputada Marta Rosique qui farà arribar la proposta al Congrés. El coordinador de Més per Menorca, Damià Moll, ha insistit en la importància d'aquests fons per tal de millorar la situació econòmica de l'illa.

"Els fons europeus són una gran oportunitat per reconstruir l'economia verda, i també per diversificar-la i no dependre d'un sol sector. A més, les illes són territoris més vulnerables en l'àmbit mediambiental i de biodiversitat, i mereixen una atenció especial", deia Moll en un comunicat.

D'altra banda, ERC també demanarà al Congrés i al Senat com estan les inversions estatutàries pendents per al port de Ciutadella i recordarà la necessitat d'una Obligació de Servei Públic (OSP) Menorca-Barcelona, de millora del finançament autonòmic, així com el projecte del centre d'interpretació de la Reserva de la Biosfera a l'Enclusa, a Ferreries.

stats