Política 18/09/2019

Les entitats de les Balears lamenten la repetició d'eleccions estatals

La presidenta de CAEB, Carmen Planas, afirma que la falta d'acord és una "irresponsabilitat" de tots els partits polítics

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'Albert Rivera i Pedro Sánchez al Congrés  / CHEMA MOYA / EFE

PalmaLes entitats de les Balears han valorat aquest dimecres l'anunci del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, de la repetició d'eleccions. La presidenta de la patronal CAEB, Carmen Planas, ha afirmat que és una "irresponsabilitat" que els partits polítics no hagin arribat a un acord per propiciar un govern que aporti "estabilitat" i "seguretat jurídica".

Per part seva, el president de PIMEM, Jordi Mora, ha defensat que la repetició d'eleccions arriba "per culpa de la lluita d'egos personals i la immaduresa democràtica" de la classe política i ha destacat que els polítics "no entenen" que el bipartidisme ha desaparegut. Mora ha remarcat que la repetició de comicis genera "inestabilitat" en el sector empresarial i que això pot afectar "noves inversions".

En la mateixa línia s'ha manifestat el secretari general de CCOO a les Balears, José Luis García, qui ha assegurat que la falta de govern minva les perspectives d'inversió i de creixement a les Illes. "La nostra comunitat necessita urgentment els ingressos dels fons d'insularitat i desenvolupar la fiscalitat derivada del REB i uns pressupostos que apuntalin l'estat de benestar i facilitin la inversió", ha indicat.

La secretària d'Acció Sindical d'UGT, Ana Landero, també ha lamentat que s'hagin de repetir les eleccions i ha demanat a la ciutadania que acudeixi a votar per mostrar que és "més responsable" que les persones que lideren els partits polítics.

stats