Política 20/04/2020

Noguera diu que les "queixes" d'Armengol "cauen en un sac buit"

MÉS proposa impulsar un decret perquè les empreses incentivin "obligatòriament" el consum de producte local a les Balears

K. O.
2 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha afirmat aquest dilluns que les queixes de la presidenta del Govern, Francina Armengol, davant l'Estat "cauen en un sac buit". Malgrat haver agraït que el PSIB faci reivindicacions al govern espanyol, Noguera ha dit que ara són necessaris fets.

MÉS ha anunciat diverses mesures, com ara impulsar per decret que les empreses incentivin "obligatòriament" el consum de producte local a les Balears i que s'elimini la bretxa digital a l'educació amb motiu de la campanya 'Recuperem el futur'. La formació pretén interactuar amb els actors socials i econòmics de les Illes per "construir" el full de ruta que volem per als pròxims 15 anys", com ha explicat el membre de l'executiva del partit, Antoni Trobat.

Durant les pròximes setmanes la formació anunciarà més mesures, però de moment ja ha explicat que també volen, com es va establir en els Acords de Bellver, eliminar les concertacions en el sistema de salut perquè sigui completament públic. A més, proposen finançar un 70% de les quotes d'autònoms que no tenen treballadors.

La iniciativa vol servir per aconseguir unes Balears "socialment justes" amb un model econòmic i productiu "al servei de la classe popular i treballadora", ecològicament sostenibles i sobiranes des de tots els punts de vista, però també connectades a la resta del món amb una vocació internacionalista. Com ja va anunciar la formació, ja s'ha creat el grup d'anàlisi i pensaments abans i després del covid-19 que tindrà una representació de professionals i activistes de l'economia, les ciències socials, el món del treball, l'educació, el tercer sector i els moviments socials de les Balears.

Ruth Mateu, que també és membre de l'executiva, ha explicat que ja estan treballant amb Més per Menorca i ARA Eivissa i que dimecres vinent farà la primera taula rodona, que en aquest cas serà sobre cultura. Durant la segona fase de la campanya, entre maig i octubre, es recollirà tot els que s'hagi aportat i es faran reunions presencials –si la situació ho permet– i en línia per analitzar-ho. Després, entre octubre i desembre, se celebraran unes jornades centrades en la crisi sanitària i econòmica, mentre que el gener de 2021 el partit vol desenvolupar totes les propostes a les diferents institucions balears.

stats