Cara a cara
Política23/09/2021

Toni Roldán: "Quan passi el congrés, s'hauran de depurar responsabilitats"

PalmaToni Roldan es troba al capdavant de la llista dels amengualistes per presidir El Pi a les Illes Balears. Roldan és actualment el president del partit a Eivissa i aposta per un projecte que lluiti per les quatre illes per igual. Tot i que el congrés del partit no se celebra fins aquest dissabte, l'amengualista assegura que ja són "guanyadors".

Què us va dur a presentar-vos a les primàries?

— El projecte: un projecte balear per lluitar per les quatre illes. És el que més em va agradar. He vist que hi havia dues maneres de fer política i de mirar per la nostra terra i jo m'he situat en el grup que s'adapta a les meves idees.

Quina és la raó de la crisi d'El Pi?

— La crisi és evident. Hi ha dos presidents que se n'han anat i ha estat per alguna cosa. Aquesta crisi ha estat motivada per les dues dimissions, de les quals no cercaré el culpable. Però crec que tots sabem per on van els tirs. No vull anomenar ningú.

Cargando
No hay anuncios

Què s'hauria pogut fer per no arribar a aquest punt?

— El que s'hauria pogut fer és respectar les persones que han hagut de dimitir. Hi havia dos presidents que havien de marcar la línia política del partit, però algunes persones no ho han respectat. Hem d'intentar que el partit dugui una línia concreta. I qui no estigui en la línia del partit, hauria de cercar un altre lloc per fer aquesta política.

Tres virtuts i tres defectes del vostre rival?

— Tenc per costum no parlar mai del rival: ni de virtuts ni de defectes. Cadascú és com és. Jo tenc molt de respecte cap a la persona de Tolo Gili.

Cargando
No hay anuncios

Per què creis que us han de votar a vostè?

— Han de votar la nostra candidatura les persones afiliades que entenguin que una persona ha de lluitar per les quatre illes i que no en poden discriminar cap ni una. Que el projecte ha de ser per les quatre illes, no només una. Jo sent que tothom es queixa que hem de tenir el REB. Jo hi estic d'acord, però també hauria d'arribar a les illes petites des de Mallorca.

S'està fent una campanya neta?

— No. Segons nosaltres, s'estan cometent moltes irregularitats. Quan passi el congrés, s'hauran de depurar responsabilitats, sigui qui sigui que les hagi comès. El que s'està fent ara és mirar de quina manera podem esbrinar per què s'ha fet i com s'ha fet i si està dins els estatuts.

Cargando
No hay anuncios

Què esperau dels resultats?

— Esper que aquesta candidatura sigui la guanyadora. Jo crec que ja som guanyadors, que ja hem guanyat. Hem fet un grup de persones estupendes, que de veritat estimam aquesta terra i no cercam personalismes. I dins aquest grup no hi caben persones que vulguin estar damunt ningú.

Costarà refer el partit d'aquesta crisi?

— Les crisis estan per superar-les. De cada crisi, a qualsevol lloc –sigui un partit, una empresa o on sigui– has de sortir reforçat, més fort encara. Jo crec que d'aquesta petita o gran crisi en sortirem bé. I tenim dos anys al davant per poder fer veure a la gent de Balears què és un projecte de Balears.

Cargando
No hay anuncios

Si és president, apostarà perquè es facin primàries pel cap de llista al Parlament?

— En un principi, els nostres estatuts diuen que s'han de fer primàries. Si els estatuts diuen que s'han de fer, qui som jo per dir que no es facin?