Parlament
Política 21/02/2023

Augmenta la tensió en el Parlament per la imputació de Vicent Marí: "El PP ataca qui l'investiga"

Mercedes Garrido critica el PP per parlar d'una "Oficina Anticorrupció socialista", i els populars retreuen "la desesperació i el nerviosisme" del PSIB "per venir a muntar infàmies"

2 min
El PP acusa els socialistes "d'afectar el decòrum del grup parlamentari"

PalmaEl PSIB està utilitzant la imputació del president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí, arran del cas 'La vida islados', per intentar desgastar el partit i aconseguir arribar al govern de la institució insular. La consellera de Presidència, Mercedes Garrido, ha aprofitat aquest dimarts una pregunta de la diputada popular Núria Riera, per retreure "per què el PP no ha contestat als ciutadans el motiu de la querella de la Fiscalia Anticorrupció per prevaricació i tràfic d'influències". "Qui assumirà la responsabilitat, senyora Riera?", ha demanat Garrido, referint-se a l'exigència del PP de dimissions per la llei del 'només sí és sí'.

Davant aquestes declaracions, el portaveu popular, Antoni Costa, ha demanat la paraula al president del Parlament, Vicenç Thomàs, en virtut del reglament de la Cambra, per "afectar el decòrum del grup parlamentari". "S'ha d'estar molt desesperat i nerviós per venir aquí a muntar infàmies, que vostès fan amb l'Oficina socialista Anticorrupció", ha declarat. "El PP fa el de sempre, atacar qui l'investiga", ha replicat Garrido, que també ha demanat la paraula per contestar a Costa.

La situació s'ha viscut en tensió, perquè és la segona setmana seguida que Garrido aprofita preguntes del PP per atacar-lo amb la imputació de Marí. El president del Parlament ha hagut d'intervenir en les intervencions de Costa i la consellera, i ha ordenat continuar amb el ple per evitar un major descontrol.

El cas 'La vida islados'

El pròxim 7 de març el president del Consell d'Eivissa haurà d'anar a declarar als jutjats després d'una querella interposada per la Fiscalia Anticorrupció (a partir d'una denúncia del PSIB), per un vídeo promocional de l'illa que es va fer en el primer estiu de la pandèmia, adjudicat per via d'urgència i sense concurs públic. La Fiscalia l'acusa de prevaricació i tràfic d'influències, i la interventora de la institució s'ha personat contra Marí acusant-lo de coaccions, després que presentàs objeccions al pagament de factures a l'empresa adjudicatària.

Marí resta importància i assegura que "fa temps que vull aclarir-ho", tot i que la seva defensa va exigir l'ajornament de la declaració fins al juny, just després de les eleccions. El PSIB creu que és una via per revertir la tendència de les enquestes, que pronostiquen una victòria de la dreta a Eivissa, a més que els diputats de l'illa poden ser clau per a un possible tercer Pacte de progrés, o el traspàs del Govern al PP.

stats