Política 24/02/2020

Podem vol que la llei d'educació inclogui material, extraescolars i menjador gratuït per a les rendes més baixes

La formació morada també proposa modificacions perquè es respecti el consens que existeix en relació amb el model lingüístic

Maria Fuster
1 min
Els diputats de Podem Gloria Santiago i Alejandro López, en roda de premsa al Parlament

PalmaPodem ha presentat les al·legacions al projecte de llei d'educació que han traslladat a la Conselleria. La diputada Gloria Santiago ha assenyalat que "s'hauria de fixar per llei la gratuïtat del material escolar, menjadors i activitat extraescolar per a les rendes més baixes a l'alumnat de centres públics".

També proposa que es derogui la disposició addicional novena que revisaria en quatre anys el model lingüístic de les Illes. Santiago afirma que la nova normativa "no ha de rompre el consens que existeix". La formació morada vol, segons el text que ha presentat al Govern, "blindar el nostre patrimoni cultural amb les mateixes aplicacions que hi ha hagut a l'escola fins ara".

Podem introdueix l'article 122, que, segons el text, quedaria de la següent manera: "Les condicions d'ús de les llengües als centres educatius de les Balears s'ajustaran al que estableix la llei 3/1986 de 29 d'abril de normalització lingüística de les Illes Balears, el Decret 92/1997, de 4 de juliol, que regula l'ús i l'ensenyament de i en llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, en els centres docents no universitaris de les Illes Balears i el Decret 45/2016 de 22 de juliol, per al desenvolupament de la competència comunicativa en llengua estrangera en els centres sostinguts amb fons públics de les Illes i els projectes lingüístics dels centres ajustats a aquesta normativa".

La formació morada també critica que la normativa faci referència al "professorat de Religió", quan hauria de parlar del professorat en general. També remarca que "en l'educació pública no hi pot tenir cabuda de manera obligatòria cap religió".

stats