19/12/2015

Educació crearà 250 places fixes per al curs que ve, 106 més que 2011

3 min
Plantilles fixes dels centres

PalmaLes plantilles fixes dels centres s’incrementaran el curs que ve amb 250 noves places orgàniques, és a dir, per a funcionaris de carrera. L’objectiu és avançar cap a la consolidació de les plantilles en els centres educatius de l’Arxipèlag. Per illes, les noves places es distribuiran amb 169 places per a Mallorca, 24 per a Menorca, 53 per a Eivissa i 4 per a Formentera.

La Mesa Sectorial d’Educació d’ahir donà llum verda a aquesta mesura, que pretén garantir una major estabilitat i mobilitat per als funcionaris de les Balears.

Aquesta mesura permetrà als funcionaris consolidar les seves places i, per tant, convertir-se en personal fix. D’aquestes 250 noves places orgàniques, 53 (un 20%) corresponen a equips de suport, és a dir orientadors, atenció a la diversitat, pedagogia terapèutica i audició i llenguatge.

Les especialitats de mestres d’Infantil i Primària són les que es reforçaran de manera més important. Concretament, 11 d’Educació Infantil, 37 de Primària, i d’aquestes 10 d’anglès, 2 d’educació física, 1 de música, 23 de PT i 14 de logopèdia. Pel que fa a Secundària, les noves places tindran incidència sobretot en anglès, informàtica, matemàtiques, educació física, català, castellà i orientació.

Així, amb aquest augment de 250 places fixes, les plantilles a l’etapa de Primària quedaran consolidades en un 92%, mentre que a Secundària ho faran un 80%.

Igualment, les places que no quedin cobertes mitjançant aquesta convocatòria es reservaran per a les oposicions a què s’ha compromès el conseller d’Educació, Martí March, per als anys 2017 i 2019, i es preveu que cada una superi les 400 places. La xifra final dependrà de les jubilacions que hi hagi els propers anys, tot i que se’n vol apujar el nombre.

Nivells de 2011

La plantilla docent estable per al curs 2016/17 superarà, amb la creació d’aquestes 250 places noves, els nivells de 2011. Així ho advertí ahir el sindicat FE-CCOO després de la reunió de la Mesa Sectorial. De fet, segons les xifres proporcionades pel sindicat, la plantilla orgànica assolirà el curs que ve les 9.130 places, enfront de les 9.024 de l’any 2011. De llavors ençà, entre 2012 i 2015 aquesta xifra no havia fet més que reduir-se fins a situar-se en les 8.880 places actuals.

Oposicions d’inspectors

La Mesa Sectorial d’ahir divendres aprovà també l’esborrany de la convocatòria d’oposicions al cos d’inspectors d’educació. En total, es convocaran 13 places: 10 per a Mallorca, 2 per a Menorca i 1 per a Eivissa i Formentera.

El cos d’inspectors d’educació presenta mancances importants en la seva plantilla i, a més, no s’hi han convocat oposicions des de l’any 2001. La convocatòria es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears el proper mes de febrer.

Actualment, i després del concurs de mèrits realitzat el mes de juliol, hi ha 23 inspectors a les Illes Balears.

Concertada

Si bé ahir el conseller Martí March també havia convocat el sector de l’ensenyament concertat per abordar l’acord global de recuperació de drets que pretén fer extensiu a aquest sector l’equiparació salarial, els sexennis i el cobrament dels endarreriments, la incompareixença de les patronals de l’ensenyament privat-concertat FIPIMEB, CCEIB i ECIB feu que la reunió que havia de ser una Mesa, es convertís en una reunió de treball.

Els sindicats signants de l’acord de 2008 (STEI, FSIE, UGT i FE-CCOO) afirmaren ahir que “davant la nova proposta de viabilitat de l’acord 2008 i una vegada sondejada l’opinió d’afiliats i delegats”, valoren positivament la proposta de March i estan “en disposició de signar-lo quan l’administració ens ho proposi”.

stats