Política 18/03/2021

Dirigents de Ciutadans es mobilitzen perquè Malena Contestí es presenti com a candidata a Madrid

Les primàries per elegir qui serà el candidat del partit taronja es faran diumenge o a principis de la setmana que ve

ARA Balears
1 min
Malena Contestí.

PalmaDiferents dirigents de Ciutadans s'han mobilitzat per evitar que l'exvicepresident madrileny Ignacio Aguado sigui el candidat de la formació taronja a les eleccions autonòmiques del 4 de maig a Madrid. Proposen, entre d'altres, Malena Contestí, que va fitxar per Cs després d'abandonar Vox el 2019, segons ha informat l'agència Efe.

Contestí ha explicat que des de fa un parell de dies i "de manera inesperada" ha rebut "bastantes telefonades" des de la cúpula del partit per animar-la que es presenti a Madrid. Tot i que ha dit que encara no hi ha res decidit, ha assegurat que estaria disposada a presentar-se "si així ho disposés el partit". A més, ha assenyalat que és conscient que aquestes eleccions no seran senzilles, però se sent honrada pel fet que li hagin demanat.

Les primàries per elegir qui serà el candidat de Cs a les eleccions de Madrid es faran diumenge o a principis de la setmana que ve, i de moment només Aguado i un militant de Las Rozas, Juan Carlos Bermejo, han manifestat públicament la seva intenció de presentar-s'hi. Fonts de Ciutadans han descartat la candidatura de l'exconseller Ángel Garrido i la d'Edmundo Bal, portaveu del partit i qui prepara el procés de primàries.

Cal recordar que Contestí va ser cofundadora d'Actúa Baleares, un partit que es va presentar en coalició amb Vox a les eleccions que es varen fer l'abril del 2019. Només va estar uns mesos a la Cambra Baixa i va deixar Vox després de dir que era un partit "extremista i antisistema". Va ser l'octubre del 2020 quan Ciutadans la va fitxar.

stats