Política 16/10/2020

Ciutadans fitxa l'exdiputada de Vox per Balears Malena Contestí

La formació taronja també sumarà a les seves files l'exdiputat socialista Jesús Cuadrado i l'exdiputat del PP José Miguel Saval

Anna Mascaró
2 min
Malena Contestí en un míting de Vox durant la campanya electoral de les passades eleccions generals

PalmaQuatre mesos. És el que va durar Malena Contestí com a diputada de Vox per Balears al Congrés. Va marxar fent un cop de porta i amb un contundent comunicat, acusant el partit de "moviment extremista i antisistema". Aquest dissabte Ciutadans anunciarà el seu fitxatge en un acte telemàtic, juntament amb el de l'exdiputat socialista Jesús Cuadrado i l'exdiputat del PP José Miguel Saval, tal com ha avançat 'El Español' i ha confirmat el partit poc després.

En un comunicat, la formació taronja ha defensat que tots tres fitxatges han "decidit defensar sense complexes els valors de la formació liberal". "Els uneix la voluntat que el centre i la moderació tinguin una representació forta a Espanya", insisteix el partit, que treu pit de ser "l'únic a Espanya capaç d'unir persones de diferents sensibilitats polítiques". No contreta, no obstant, quins càrrecs n'ostentaran.

Contestí (Palma, 1985) feia setmanes que mantenia converses tant amb Cs com amb altres formacions, tal com ha pogut saber l'ARA Balears. Advocada de professió, el 2018 va fundar el partit Actúa Balears, que es va presentar a les eleccions generals del 28 d'abril en coalició amb la formació de Santiago Abascal. Convertida en diputada per Balears, pocs mesos després va veure's esquitxada per la publicació d'una sèrie d'informacions sobre irregularitats en els comptes d'Actúa Baleares. En concret, el digital Ok Diario va publicar que la formació hauria fet servir donatius particulars perquè cinc membres de la direcció cobréssin sous camuflats en forma d'assessories jurídiques. Entre ells hi hauria el president del partit, Jorge Campos, i també Malena Contestí, que hauria cobrat 1.600 euros al mes, segons aquest mitjà.

Llavors, Contestí va abandonar el seu càrrec a Actúa Balears davant aquestes informacions, però es va mantenir com a diputada. Poc després, davant la fi de la curta legislatura que es va tancar al setembre al Congrés, va renunciar també a continuar a Vox amb una dura carta contra el partit, titllant-lo de formació "extremista i antisistema". Dirigents del partit d'extrema dreta van denunciar en aquell moment la "metamorfosi sobtada" de la diputada en veure que no repetiria a les llistes del partit al Congrés, va argumentar el portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros.

stats