Política 06/08/2019

Crisi a Vox Balears pels pagaments als seus dirigents

Jorge Campos atribueix la dimissió de Malena Contestí a una "conspiració d'algunes persones que volen controlar el partit"

Maria Llull
3 min
Jorge Campos i altres dirigents de Vox durant la roda de premsa d'aquest dimarts a la seu de Vox Balears

PalmaEl pagament als dirigents mitjançant factures per a assessories jurídiques i financeres ha obert la primera crisi a Vox Balears. Si la primera persona que va parlar de "confusió" en els comptes del partit va ser l'extresorera Nuria Díez, aquest dimarts ha estat marcat per la dimissió de la diputada en el Congrés Malena Contestí de tots els seus càrrecs a Actúa Baleares, el soci de Vox a les Illes, el qual es troba a hores d'ara en procés d'integració dins de la formació presidida per Santiago Abascal.

El president de Vox Balears, Jorge Campos, ha volgut apagar l'incendi dins el partit mitjançant una roda de premsa, on ha assegurat que Contestí ha traslladat a la direcció estatal de Vox "el seu absolut penediment per la decisió de dimitir dels seus càrrecs a Actúa Baleares". "Ha rebut pressions per part del que ja podem anomenar clavegueres d'alguns membres d'aquest partit", ha dit el president aquest dimarts horabaixa, quan encara no havia rebut el burofax de la diputada comunicant la seva renúncia. Segons Campos, hi ha "una conspiració d'algunes persones que volen aconseguir el poder" a Vox Balears.

Però malgrat aquest penediment, Campos ha reconegut que no ha pogut contactar amb Contestí en cap moment. A més, la diputada ha contradit per complet l'explicació de Campos minuts després de la compareixença i ha assegurat a l'ARA Balears que la seva decisió no té marxa enrere. "Em remet al comunicat íntegre del matí", ha indicat Contestí, qui també ha donat accés a aquest diari al burofax dirigit a Jorge Campos en què manifesta la seva decisió. "Et comunic la meva dimissió irrevocable i amb efecte immediat de tots els meus càrrecs a Actúa Baleares i et preg que amb data d'avui es tramiti la meva baixa del partit", diu el document, que ha estat enviat a les 13.08 h, i que li ha costat a la diputada balear 29,43 euros.

A més de presentar-se com a víctima d'una conspiració, Campos ha assegurat que té identificades les persones que formen part de les clavegueres del partit, encara que no ha volgut indicar cap nom perquè el partit té pensat iniciar "accions legals". El president de Vox Balears ha respost les crítiques de l'extresorera Nuria Díez, qui va criticar la manca d'accés a les factures de les despeses de la campanya electoral. "No podem tolerar que se'ns acusi de finançament irregular, és un insult", ha dit Campos amb indignació. El president ha qüestionat la veracitat de les acusacions de Díez. "Si hi ha irregularitats, les hauria de denunciar en els tribunals", ha dit.

La regidora de Vox a l'Ajuntament de Palma, Montse Amat, ha anunciat durant la roda de premsa que els comptes del partit estaran "a disposició" de tothom que els vulgui consultar, sempre que "es respecti la llei de protecció de dades". "S'està fent una auditoria dels comptes, els quals du ara una altra assessoria", ha indicat Campos.

Sobre les informacions de mitjans com 'OK Diario', que apunten que alguns dirigents del partit han emmascarat les seves nòmines amb factures per a assessories jurídiques i financeres, Campos ha apuntat que es tracta de "quantitats ridícules" i que han estat pagaments a persones que s'han dedicat per complet al partit durant uns mesos. "Cobrar per treballar és normal. La resta és esclavitud", ha comentat. A més, Campos ha enumerat tots aquells que han cobrat factures de la formació: Malena Contestí, Sandra Barceló, Sergio Rodríguez, Idoia Ribas, el mateix Jorge Campos i Patricia Moreno.

Campos s'ha mostrat convençut que "els pròxims dies continuarà en marxa la campanya de difamació" i sortiran noves informacions en contra de Vox Balears. Per aquest motiu, ha volgut explicar que el partit ha signat un préstec "amb una persona particular" de "80.000 euros" per fer front a "les despeses de la campanya electoral". "No tolerarem que els nostres votants llegeixin que els dirigents s'han finançat de manera irregular i que hagin cobrat segons quines quantitats", ha continuat Campos, qui també ha destacat que té "tot el suport" de la direcció estatal de Vox.

stats