Política 03/07/2018

El descompte del 75% per a residents és imminent

Nou gir en els esdeveniments: el ministre Ábalos anuncia que la bonificació es farà efectiva al juliol

S. V./efe
1 min
Els avions contribueixen al canvi climàtic

PalmaEl 75% de descompte en el transport marítim i aeri per als residents de les Balears, les Canàries i Ceuta i Melilla serà una realitat aquest mateix mes de juliol. Aquest és el compromís que ha fet públic el ministre de Foment, José Luis Ábalos, després de reunir-se amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el president canari, Fernando Clavijo.

En conèixer la decisió, la presidenta Armengol ha fet aquest tuit a les xarxes:

Els tres han fet una roda de premsa conjunta després de les dues hores que ha durat la reunió, que s'ha fet a Madrid. Ho faran a través d'un acord en un consell de ministres del mes de juliol (no s'ha determinat exactament quin dels tres divendres que queden serà) i el descompte es farà efectiu tan bon punt sigui publicat al Butlletí Oficial de l'Estat.

L'augment de la bonificació ja es preveia en els pressupostos generals de l'Estat, i afectarà gairebé quatre milions de ciutadans.

Per la seva banda, el president de Canàries ha valorat la notícia com a "magnífica" i ha considerat positiva la "voluntat política" del Govern d'arreglar el problema.

Segons el Govern, la posada en marxa del descompte "podria ser el 13, el 20 o el 27" d'aquest mes, però en cap cas més endavant.

La presidenta Armengol ha afegit que eren conscients que "s'havia heretat un pressupost que no aclaria la situació i que necessitava un temps d'aplicació", cosa que, segons ha dit, perjudica els ciutadans.

stats