Política 14/09/2023

El Govern canvia el nom del decret d'excessos pel seu "fracàs"

El conseller Bauzà ha comparegut aquest dijous per detallar les línies estratègiques en l'àmbit turístic del Govern

ARA Balears
1 min
Les ofertes de turisme  De gatera a Magaluf sobreviuen a la pandèmia

PalmaEl conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, ha comparegut aquest dijous per detallar les línies estratègiques en l'àmbit turístic del Govern. Com ja va avançar fa unes setmanes, està preparant una nova llei turística i, a més a més, s'ha pres la decisió de canviar el nom al Decret de turisme d'excessos perquè promou "una visió negativa" de la indústria turística. La nova normativa es dirà Decret de turisme responsable perquè, en paraules del responsable autonòmic, "no afecti el turisme".

A la comissió parlamentària de Turisme d'aquest matí, Bauzà ha posat èmfasi en el fet que la nova llei turística ha d'assegurar que el turisme sigui "sostenible i contribueixi al benestar" de les Illes Balears. En aquesta línia ha explicat que "mantindrà el millor de les normatives històriques i aprendrà de les experiències passades" per preservar allò que ha funcionat i "millorar allò que no ho ha fet".

Bauzà ha dit que l'estratègia del Govern pretén regular l'activitat turística, preservar la natura i reduir la càrrega burocràtica per fomentar la inversió. També ha assegurat que promourà "mesures contundents" per tallar les "conductes incíviques", ja que, segons ell, el decret de turisme d'excessos és "un fracàs". Aquesta és una de les raons, ha dit, que justifiquen el canvi de nom.

stats