Política 07/03/2018

El preu d'anada i tornada a Macarella costarà 8,20 euros, però la meitat per a residents

Els interessats a visitar l'arenal hauran de reservar prèviament per internet la seva plaça i l'empresa que gestionarà el servei permetrà modificacions fins a una hora abans de pujar a l'autobús llançadora

Ara Balears
2 min
Si el pla pilot a Macarella funciona, altres platges menorquines utilitzaran el mateix servei.

MaóEl Consell Insular de Menorca ha detallat el pla pilot que aquesta temporada turística permetrà evitar els tradicionals embussos a la platja de Cala Macarella. Tots aquells usuaris d'aquesta cala verge que hi vulguin accedir ho hauran de fer mitjançant un autobús llançadora. El trajecte sortirà des de Ciutadella en un trajecte de 16 quilòmetres de recorregut. El conseller insular de Mobilitat, Miquel Preto, comenta que "hem dividit el pla en una temporada baixa, que aniria des del 14 de maig fins al 15 de juny, i una d'alta entre el 16 de juny i el 15 de setembre".

En temporada baixa les freqüències seran cada 40 minuts, mentre que en temporada alta es reduirà el temps d'espera fins als 20 minuts. L'autobús llançadora estarà operatiu i, segons el gerent de l'empresa que durà a terme el servei, Isidro Bellota, "estam oberts a qualsevol increment de freqüències sempre que n'existeixi demanda". El preu per persona, anada i tornada, és de 8,20 euros, però els residents gaudiran d'un descompte del 50% si adquireixen la targeta de transports, que podran recollir de manera gratuïta a les seus del Consell Insular de Menorca, a Maó i a Ciutadella. També s'hi podrà afegir un descompte per a famílies nombroses si s'escau i els menors de 4 anys podran emprar el servei sense que suposi un cost.

Isidro Bellota ha insistit en la necessitat de fer la reserva prèvia de les places mitjançant internet. Cal dir que l'empresa, Autocares Torres, està acabant de configurar la pàgina, però ha avançat que "els usuaris podran modificar l'anada i la tornada fins a una hora abans d'agafar l'autobús. La gent de vacances s'hi adapta sense problemes. Si hi ha cancel·lacions, tornarem els doblers i ho podran fer per internet o per telèfon. A més, el màxim de places a reservar seran les que quedin disponibles". Autocares Torres posarà a disposició del servei una flota de quatre autobusos de 30 places. El Consell Insular realitzarà una campanya de difusió a Menorca i fora de l'illa.

stats