Política27/05/2021

Cs vol que el Govern demani a Pedro Sánchez que no indulti els presos polítics

La coordinadora autonòmica del partit taronja, Patricia Guasp, registra d'urgència una proposició no de llei a la Cambra

PalmaCiutadans té la intenció que el Govern demani a Pedro Sánchez que no indulti els presos polítics catalans. Per aquest motiu, la coordinadora del partit taronja a les Balears, Patricia Guasp, ha registrat d'urgència una proposició no de llei a la Cambra Balear en què es critica "el canvi de criteri" de l'executiu espanyol, que, segons Cs, ha passat de destacar "la necessitat d'acatar" les resolucions judicials a utilitzar l'indult "amb la finalitat de mantenir i assegurar la majoria en el Congrés dels Diputats".

Cargando
No hay anuncios

Guasp ha manifestat en una nota de premsa de Cs que "és indecent que el president del govern espanyol parli de venjança i revenja per referir-se a les condemnes per als que es varen botar l'Estat de dret" i ha considerat les manifestacions de Sánchez un "insult per a la nostra justícia". Guasp ha equiparat les consideracions del cap de l'executiu espanyol a "negar que la Constitució espanyola neix del consens més ampli". "És com dir que tots els demòcrates, tot els que complim la llei, som revengistes i venjatius". "Amb aquesta iniciativa mostram el nostre rebuig i oposició a aquesta concessió d'indults de tots els polítics i càrrecs que varen ser condemnats per atemptar contra la Carta Magna, l'Estat de dret, la llei, la unitat territorial d'Espanya i contra la convivència social, les llibertats individuals i, per descomptat, els drets constitucionals", ha subratllat Guasp, a més de destacar que "l'informe del Tribunal Suprem és tan clar que qualsevol persona digna de ser president del govern el que ha de fer és acatar-la".

La PNL dels taronges pretén que el Parlament insti el Govern balear que demani a l'executiu espanyol que "no concedeixi indults als polítics del Procés condemnats pel Tribunal Suprem per sedició i malversació del fons públics", i destaca que els presos polítics "no han donat mostres de penediment i han manifestat la seva intenció de tornar a dur a terme actuacions contràries a la legalitat".

Cargando
No hay anuncios