Política 22/05/2023

Cs d'Andratx vol fomentar el "mototurisme", malgrat les queixes veïnals a la Serra

"Hi ha un perfil de visitant que cerca aventura, diversió i uns serveis turístics de qualitat" , ha assegurat el candidat a la batlia, Ángel Hoyos

2 min
Un motorista a la carretera de la Serra de Tramuntana.

PalmaLa darrera proposta que ha fet Ciutadans per a Andratx és convertir el municipi en una destinació "referent del mototurisme", tot i les queixes històriques dels veïns sobre aquesta activitat a la serra de Tramuntana i les mesures que s'han pres els darrers anys per evitar-la. El problema de la circulació de motocicletes –gairebé totes de gran potència– per a la carretera que travessa la Serra (l'Ma-10) no només és que molesta els veïns, sinó que el GOB alerta que els renous continuats estressen els ocells i les seves condicions físiques empitjoren.

Davant aquesta situació, que el mateix conseller de Mobilitat, Iván Sevillano, ha titllat de "problema mediambiental", l'any 2020 el Consell de Mallorca va limitar la velocitat màxima de 70 quilòmetres per hora a 50 en una de les zones més problemàtiques de la carretera, el mirador de les Barques (km 43,9), on també va prohibir els avançaments.

El candidat de Ciutadans (Cs) a la batlia de l'Ajuntament d'Andratx, Ángel Hoyos, ha assegurat que és "un mercat emergent que "permetrà dinamitzar els establiments turístics i l'oferta complementària fora de la temporada estival". A més, Hoyos ha explicat que "hi ha un perfil de visitant que cerca aventura, diversió i uns serveis turístics de qualitat, a més de bona gastronomia".

No obstant això, ha assegurat que el mototurisme "no té res a veure amb les carreres de motos il·legals que es fan a la Serra i és una pràctica que Ciutadans ha rebutjat frontalment".

Per donar a conèixer la seva proposta, Hoyos ha organitzat 'Un cafè pel mototurisme', una concentració d'aficionats a les motos que han fet una petita ruta per diversos paratges de l'illa. "Volem que Andratx sigui el punt de partida per a les excursions que facin els turistes de moto per la serra de Tramuntana i altres camins alternatius de l'illa. Aquest tipus de turista generalment surt només acompanyat de la seva parella de paquet o en petits grups", ha precisat el candidat de Cs.

stats