Política 15/09/2021

Cs, sobre el discurs d'Armengol en el Debat de Política General: "No és temps de política basada en la propaganda"

Patricia Guasp carrega contra "el triomfalisme" i "la manca d'autocrítica" de la presidenta del Govern

2 min
La portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, aquest dimecres en el Parlament.

PalmaLa portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, s'ha mostrat més contundent que habitualment en les seves crítiques al Govern durant el Debat de Política General d'aquest dimecres al Parlament. "No és temps de política basada en la propaganda", ha criticat Guasp, a més de carregar contra "el triomfalisme" i "la manca d'autocrítica" d'Armengol en la seva intervenció de dimarts. "Té ara una seguretat absoluta com per dir que la recuperació i la crisi acabaran en dos anys?", ha preguntat respecte de l'anunci de la presidenta sobre la reactivació econòmica. Guasp ha criticat que, malgrat que les paraules de la presidenta incloïen "moltes promeses", no varen presentar "projectes nous" i "cap compromís ferm". "Està molt equivocada si creu que assumir errades és només demanar tímides disculpes per les errades en la comunicació de les mesures restrictives", ha continuat la portaveu taronja.

Segons Guasp, al Govern li ha sobrat imprevisió, ús dels decrets llei, propaganda i autocomplaença. Per contra, han mancat més seguretat jurídica, autocrítica, transparència, explicacions de les restriccions i fermesa davant Pedro Sánchez. "Continuam amb mancances en la sanitat pública i amb llistes d'espera en dependència", ha criticat Guasp, a més de recordar que encara es manté un nombre elevat de barracons als centres educatius. A més, la portaveu ha lamentat que no es coneixen els projectes estratègics que han de rebre finançament dels fons europeus. "Continuam sense un tracte just del govern espanyol cap a les Balears, sense uns pressupostos generals que desenvolupin el REB i sense un sistema de finançament autonòmic just", ha afegit.

D'altra banda, Guasp ha subratllat que, malgrat la recuperació del mercat de treball, el 82% dels nous contractes són temporals, una precarietat que també és molt elevada en el sector públic. "Són moltes assignatures pendents. No li sembla, presidenta?", ha preguntat. "Fa sis anys que governa. No ha començat vostè en pandèmia", ha continuat, a més de destacar l'escepticisme del seu partit respecte dels anuncis que va fer Armengol en el seu discurs.

La portaveu taronja ha allargat la mà per "trobar solucions als problemes dels ciutadans", encara que ha matisat que el compromís del seu partit "no és amb el Govern". "Pensam que no és un bon govern, perquè no prioritza l'eficiència de la despesa, patrimonialitza el progressisme i no garanteix la igualtat d'oportunitats", ha explicat.

Per acabar la seva intervenció, Guasp ha proposat deu compromisos per "construir el futur de les Balears": seguir el full de ruta del Pla de reactivació i no els Acords de Bellver; apostar per la innovació, la investigació i la digitalització, així com per l'economia circular i l'economia blava; no apujar els impostos als pressupostos del 2022 i fer uns comptes "realistes"; una auditoria d'eficiència de l'Administració pública; l'aplicació del REB i la dotació del factor d'insularitat als pressupostos estatals; reivindicar la reforma del sistema de finançament autonòmic; fer un ús adequat dels fons europeus i que no serveixin per quadrar els comptes de l'Executiu; un compromís per a una educació de qualitat; trobar solucions al problema de l'habitatge, amb incentius al lloguer i el canvi d'ús d'edificis turístics obsolets, i un pla estratègic de joventut.

stats