Ajuntament de Palma
Política 27/10/2023

Podem critica que el PP i Vox vetin el debat d'una moció sobre Palestina a Cort

Ha denunciat que es "vergonyós que se censuri així el treball de l'oposició"

ARA Balears
1 min
La regidora d'Unides Podem a Cort, Lucía Muñoz

PalmaUnides Podem ha emès un comunicat on critica que el PP i Vox hagin vetat la possibilitat de debatre una moció d'urgència sobre Palestina al ple de l'Ajuntament de Palma. El partit morat a qualificat "d'innedita" l'actitut dels dos partits durant la sessió plenària i ha remarcat que la intenció d'aquesta moció no era altra que lluitar i treballar per obrir corredors humanitaris, reclamar el final de conflicte armat i suspendre les relacions amb l'Israel fins que acabi l'ofensiva contra Gaza.

La regidora d'Unides Podem a Cort, Lucía Muñoz ha assegurat, a més, que l'actitut dels dos partits estava consensuada anteriorment i que van actuar amb "nocturnitat i traïdoria". "És vergonyós que se censuri així el treball de l'oposició", ha denunciat. La regidora ha destacat que durant les darreres setmanes s'han dut a terme concentracions i actes a Palma en contra de la situació que s'està vivint a Gaza i que vetar aquesta moció és "no respectar el que pensa i vol la ciutadania".

A més, Muñoz ha atacat directament al PP i Vox per la seva actitut i ha assegurat que "ningú que es consideri demòcrata hauria de tolerar els crims de guerra de l'Estat d'Israel: els talls de subministraments, els bombardejos indiscriminats a zones residencials, hospitals i llocs de culte, l'ús de fòsfor blanc, la tortura de presoners...".

En aquest sentit, ha destacat que l'única cosa que demanaven a la moció és que s'actués amb Israel "de la mateixa forma que es va actuar amb Rússia, fent servir la pressió internacional, establint sancions i suspenent relacions. Era una moció en la línia del respecte als drets humans i el dret internacional".

stats