Política 26/06/2013

Hisenda confirma que l'objectiu de dèficit mitjà de les autonomies serà de l'1,3% aquest any

El topall, però, es repartirà de forma asimètrica entre territoris

Joan Faus
1 min

MadridEl secretari d'estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha confirmat aquest dimecres que l'objectiu de dèficit mitjà de les comunitats autònomes serà de l'1,3% aquest any després que Brussel·les concedís a Espanya dues dècimes més, fins al 6,5%.

Després de la reunió del Consell Nacional de l'Administració Local (CNAL), Beteta no ha concretat qui es quedarà l'altra dècima addicional, que previsiblement serà per a la Seguretat Social.

El conjunt de les autonomies hauran de tancar l'any amb un dèficit de l'1,3% als seus comptes, però cadascun dels territoris tindrà metes individualitzades, que seran inferiors al saldo negatiu que van registrar el 2012. És a dir, Catalunya tindrà un límit inferior a l'1,9% i Extremadura –la més complidora l'any passat– al 0,6%.

El repartiment asimètric del dèficit es debatrà demà a la trobada entre Hisenda i les comunitats al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), tot i que en principi no s'espera cap decisió concloent fins a finals de juliol.

stats