Política 27/06/2013

L'Estat es queda tot el nou marge addicional de dèficit que li va donar Brussel·les del 2014 al 2016

Només reparteix el nou topall per a aquest any, que serà de l'1,3% però es repartirà de forma asimètrica. Catalunya, Canàries, Andalusia i Astúries hi voten en contra

Joan Faus
1 min

MadridEl ministeri d'Hisenda ha decidit aquest dijous no compartir amb les comunitats autònomes els anys 2014, 2015 i 2016 les dècimes extres de dèficit que va donar Brussel·les a Espanya a finals de maig, segons han explicat fonts coneixedores del contingut del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). Pel que fa a aquest any, s'ha confirmat que Hisenda atorgarà als territoris una de les dues dècimes addicionals que li ha donat Brussel·les, del 6,3% al 6,5%.

Totes les comunitats autònomes governades pel PP han votat a favor de l'objectiu de dèficit mitjà de l'1,3% que es fixarà per a les comunitats autònomes aquest any i que es repartirà de forma asimètrica. A la trobada entre el ministeri d'Hisenda i els territoris, han votat en contra d'aquest topall quatre autonomies –Catalunya, Canàries, Andalusia i Astúries– i s'han abstingut les de règim foral, el País Basc i Navarra. Cantàbria, governada pel PP, no ha votat perquè no ha assistit a la reunió.

stats