Política 14/02/2022

Pilar Costa: "Debatre la congelació de places públicament frustraria l'objectiu de la norma"

El PSIB justifica l'aprovació de la llei turística com a decret, mentre el PP ho qualifica de "vergonya"

MIquel Crespí
1 min
Les portaveus socialistes, Silvia Cano i Pilar Costa

Palma"La congelació de places turístiques, que és una part important de la norma, no es pot negociar i debatre públicament perquè frustraria l'objectiu de la mateixa llei". La portaveu del PSIB, Pilar Costa, ha justificat aquest dilluns l'aprovació de la llei turística via decret llei, unes formes molt criticades per l'oposició, i qualificades de "vergonyoses".

"Aquesta congelació només es pot aprovar com a decret", ha afegit Costa, referint-se que el debat públic hauria fet un efecte crida amb la compra de places turístiques de les borses, que és el que la mateixa llei vol evitar. D'altra banda, la portaveu socialista ha explicat que, després de la convalidació del decret, el partit "demanarà que es tramiti com a projecte de llei".

Per la seva banda, el portaveu del PP, Antoni Costa, s'ha tornat a mostrar molt crític amb les formes de l'aprovació de la llei turística, i les ha qualificat de "vergonyoses". "Els consells insulars no sabien res del decret, ni sabien que regularia una qüestió matèria pura dels consells", ha criticat Costa. "Aquest és el federalisme que propugna Armengol", ha continuat. La portaveu socialista ha contestat dient que "el PP s'amaga en el tema formal", encara que "la normativa turística s'ha treballat amb el sector, els empresaris i les organitzacions sindicals", sense aclarir el paper que han tingut els consells insulars.

stats