Política 15/01/2019

Cort talla per segona vegada la llum i l'aigua del bloc 8 de Corea

Quan s'hagi notificat a totes les famílies l'ordre de desnonament podran recórrer a la via judicial

S. Vidal
1 min
Bloc VIII al carrer d'Infant Pagà a Camp Redó

PalmaL'Ajuntament de Palma ha tallat de nou la llum i l'aigua al bloc 8 de Corea després de comprovar que les famílies que hi viuen havien tornat a fer connexions il·legals. Algunes, a més, "deterioren més ràpidament l'edifici", segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, José Hila.

Els tècnics municipals han fet aquest dimarts una nova visita per notificar als veïns que queden que han d'abandonar l'edifici i en comprovar els fets han tallat de nou les connexions d'aigua i de llum. El funcionari no pot veure-ho "i mirar cap a una altra banda", ha afegit Hila.

L'esbucament del bloc 8 començarà una vegada l'edifici estigui completament desallotjat, una tasca que el regidor considera "impredictible" perquè constantment hi tornen persones a viure i no sempre són les mateixes. A més, assegura, "estan ben assessorats". Abans, però, s'ha de notificar l'ordre de desnonament a les famílies. Avui n'hi ha cinc que encara habiten a la zona de més risc de l'edifici i un nombre identificat a la zona sense perill. Quan ho aconsegueixin, si no se'n van 'motu proprio', s'iniciarà el procediment judicial.

L'Ajuntament de Palma té pressupostats prop de 400.000 euros per a l'esbucament.

stats