Política 23/11/2022

Cort renovarà l'ascensor que comunica les Rambles amb la plaça Major

El nou serà del tipus alta demanda i estarà 24 hores en funcionament els set dies de la setmana

2 min
Plaça Major de Palma

PalmaCort renovarà l'ascensor exterior que comunica les Rambles amb la plaça Major de Palma. Així s'ha acordat aquest dimecres a la Junta de Govern. El portaveu de Cort, Alberto Jarabo, ha anunciat que es farà a través d'un contracte amb l'empresa Balears Ascensors pel manteniment dels ascensors d'espais i edificis municipals de Palma. Aquest té una durada de quatre anys i un pressupost total d'1,13 milions d'euros.

"La renovació d'aquest ascensor es farà de manera prioritària, perquè s'espenya sovint i és una demanda dels veïns del centre des de fa anys. El nou serà del tipus alta demanda i estarà 24 hores en funcionament els set dies de la setmana. És similar al que trobam a l'aeroport i a l'estació Intermodal. Tindrà una estructura més sòlida. És una demanda des de fa anys dels veïns del centre", ha declarat Jarabo.

Per altra banda, Cort també ha aprovat el contracte d'activitats amb Estudi 6 per ampliar l'oferta d'activitats als casals de barri. D'aquesta manera, s'hi amplien en total 360 hores per curs al casal de barri de Son Cladera i s'incorporen tallers al casal de Santa Catalina, "per poder compensar les llistes d'espera". Aquest acord té un pressupost de 70.000 euros per als dos anys vinents.

Projectes de conservació a Cabrera

A més, s'ha aprovat la compra d'un vehicle tot terreny per al Parc Nacional de Cabrera per a les tasques de manteniment, que costarà 45.000 euros i es finançarà a través de les subvencions de l'Estat. A aquest contracte se n'hi suma un altre, que inclou diversos projectes a Cabrera, com visites subvencionades (90.000 euros), el pla d'educació ambiental (62.000 euros) i la conservació d'hàbitats vulnerables del fons marí (58.000 euros).

Davant les crítiques de l'oposició i les queixes d'alguns propietaris dels locals per les obres del passeig Marítim, Jarabo s'ha mostrat orgullós del projecte de renovació: "Ha estat un procés llarg amb els gestors d'aquests espais. El termini de les obres, que és de 20 mesos, es manté".

stats