Política 26/04/2022

Cort acaba la reforma de la seu de l'Institut Municipal d'Innovació

Truyols calcula que l'edifici, al qual s'han destinat 1,1 milions d'euros, es podrà començar a utilitzar abans que acabi l'any

ARA Balears
2 min
Espai de la nova seu de l'Institut Municipal d'Innovació al Parc Pocoyó de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha destinat 1,1 milions d'euros a reformar la nova seu de l'Institut Municipal d'Innovació (IMI), ubicada al parc de Pocoyó, segons ha indicat aquest dimarts la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol.

D'aquesta manera, Cort ha readaptat aquest espai, que considerava que estava "degradat", i l'ha convertit en un edifici d'oficines d'uns 1.500 quadrats. La regidora ha anunciat que està previst que els treballadors de l'IMI puguin començar a utilitzar aquesta infraestructura abans de final d''any, segons recull Europa Press.

Districte d'innovació

La nova seu de l'IMI forma part del Districte d'innovació que té previst crear el Consistori, que estarà a la façana marítima de Palma i la zona de Llevant. "Les obres que s'han desenvolupat tenen en compte l'eficiència energètica i es barregen amb un disseny innovador i modern amb elements que ja hi havia, com el sòl i el sostre", ha apuntat la regidora.

L'Ajuntament vol que aquest districte combini les noves tecnologies, el coneixement i la recerca amb la indústria cultural, per això s'hi han fet pintades que intenten evocar l'street art. El pròxim pas per traslladar als treballadors és l'adquisició del mobiliari necessari, assumpte en el qual ja treballa l'àrea d'Innovació.

Retard de sis anys

Si bé el projecte es va anunciar el 2017, el gerent d'Urbanisme, Joan Riera, ha explicat que la seva inauguració s'ha retardat perquè aquest espai va ser ocupat per persones sense casa i, posteriorment, a causa la "complexitat i filtres de la tramitació administrativa".

Juntament amb la nova seu de l'IMI estava projectada la construcció d'un espai de restauració en un dels porxos adjacents, però segons ha afirmat Truyol, és una actuació que es reconsiderarà davant les possibles necessitats de l'Ajuntament en matèria de nous equipaments.

stats