Societat 24/09/2020

L'IMAS acollirà els 12 sensellar del parc Pocoyó de Palma

Els indigents tenien com a data límit per anar-se'n aquest dijous

Ara Balears
1 min
Una xabola a la porxada del parc.

PalmaL'Institut Mallorquí d'Afers Socials acollirà en els seus centres d'inclusió els 12 sensellar que fa diversos mesos que viuen davall la porxada oberta del parc dels Ceibos, més conegut com a parc Pocoyó, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

Els indigents, que varen denunciar pressions policials per forçar-los a abandonar l'espai, que és de l'Ajuntament de Palma, tenien com a data límit per anar-se'n aquest dijous. Malgrat això, dimarts migdia operaris d'Emaya escortats per agents de la Policia Local es varen endur pertinences dels residents que ja se n'havien anat voluntàriament del parc. Fer-ho amb els sensesostre vivint-hi els suposava més "pressió", segons la portaveu de Metges del Món, Belén Matesanz.

L'equip de valoració de la xarxa d'inclusió de la institució insular va informar sobre els sens ellar perquè fossin acollits als centres de l'IMAS. Actualment, l'institut disposa de Ca l'Ardiaca, la Placeta, Casa de Família i l'Alberg de Manacor, a més dels nous centres de Ruberts, Son Ribes i el Molinar, que es varen obrir aquest estiu després de l'estat d'alarma.

Davall la porxada del parc Pocoyó hi van arribar a viure una trentena de persones sensellar, que en les darreres setmanes s'ha reduït a una dotzena. Les unitats mòbils d'emergència social de l'IMAS han atès aquestes persones per garantir-los les necessitats bàsiques i oferir-los atenció sanitària i psicosocial. L'IMAS assegura que continua treballant per ampliar la xarxa d'inclusió i en els pròxims mesos s'ampliaran els programes d'accés a l'habitatge.

stats