Política 09/07/2020

Catalina Mas dimiteix com a consellera de MÉS: "Som víctima d'una persecució injusta"

L'exbatlessa de Petra presenta la renúncia després de confirmar-se el seu processament

K. O.
2 min
Catalina Mas durant la seva renúncia al Consell de Mallorca.

PalmaLa consellera de MÉS per Mallorca i exbatlessa de Petra, Catalina Mas, ha presentat aquest dijous en el ple del Consell de Mallorca la renúncia després d'obrir-se la via al seu processament per presumpta prevaricació, malversació de cabals públics i tràfic d'influències en la prescripció de la multa urbanística imposada a l'empresa Ferreteria Bonany, de la qual és soci el seu marit, Antoni Munar.

"Som víctima d'una persecució injusta", ha assegurat Mas, malgrat que ha dit que se sent afortunada per haver pogut fer feina en la institució durant sis anys. De fet, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha agraït a l'exconsellera la feina feta durant aquest període.

Mas ha dit que se sent afortunada per haver millorat amb el seu vot la vida de moltes persones i ha destacat que creu en el codi ètic del seu partit i que per això deixa l'acta de consellera. També ha comentat que se sent afortunada per formar part de MÉS pels "valors" feministes, ecologistes i perquè defensa la llengua catalana. "Estic convençuda que des de la política es poden canviar les coses", segons ha afirmat.

Mas ha dimitit en compliment del codi ètic de MÉS i després d'assegurar que mai no va concedir un tracte de favor a l'empresa sancionada. El cas s'inicià el 2004, quan l'actual secretari municipal, Francisco González, denuncià l'obra a títol particular en detectar un excés de volum en la construcció de la nau comercial.

Mas haurà de respondre sobre la caducitat d'una sanció a l'empresa del seu espòs, que denuncià el 2017 l'exconseller de Sanitat, exbatle i actual regidor del PP, Martí Sansaloni. L'acusació manté que Mas deixà caducar la multa de 58.000 euros, de la qual l'empresa sancionada pagà 6.500 euros de manera fraccionada. "No hi hagué un tracte de favor i el fraccionament es va acordar en una situació de crisi generalitzada i adaptant-se a una fórmula municipal per liquidar els deutes, que es va fer extensible a altres infractors", segons va explicar Mas a l'ARA Balears.

stats