Política 15/06/2020

El ple del Consell de Menorca aprova el Pla de residus per 34,5 milions d'euros

Ciutadans ha votat a favor de l'equip de govern i el PP s'ha abstingut

Ivan Martin
2 min
L'equip de govern i Ciutadans han votat a favor del nou Pla de Residus per als pròxims sis anys.

MaóEl Consell de Menorca ha aprovat aquest dilluns en el ple de la institució el nou Pla de residus per als pròxims sis anys amb un pressupost total de 34,5 milions d'euros. El document ha rebut el vistiplau dels tres partits que configuren el govern, el PSOE, Més per Menorca i Unides Podem, així com el vot favorable de l'únic conseller de Ciutadans, Eugenio Ayuso. Per la seva banda, el Partit Popular s'ha abstingut.

El Pla de residus proposa dos sistemes de recollida separada, porta a porta i per contenidors, per possibilitar que els usuaris paguin en funció de les quantitats de residus que generen, bonificant particulars i empreses que col·laboren amb la separació. També es preveu mesures d'impuls i circuits d'aprofitament d'aliments a centres educatius, supermercats, hotels i restaurants. A més, preveu la millora de diferents infraestructures de tractament de residus a l'illa, tot i que, dels 34,5 milions d'euros, un 57,2%, 19,7 milions, són inversions en execució.

La consellera insular de Medi Ambient, Maite Salord, ha destacat la importància de l'aprovació del document: "S'arrossegava d'ençà de l'any 2012, quan governava el PP. Hem fet un exhaustiu treball des de la passada legislatura que ara veu els seus fruits, ja que s'ha aconseguit que les notícies que surten sobre residus siguin positives, i no negatives com succeïa fins a l'actualitat". En canvi, el conseller del PP Carlos Salgado ha recriminat a Salord que acusi la seva formació de no avançar en matèria de residus. "És cert que vam governar l'any 2012 i que som els culpables de tots els mals, però recordi que l'equip de govern del PP va licitar el projecte de Milà, gràcies al qual el pla pot aprovar-se. I tot en el marc d'una conjuntura econòmica molt difícil", ha assenyalat.

stats