Política 16/02/2021

El Consell de Menorca inverteix 1,4 milions a millorar infraestructures municipals

D'altra banda, l'AETIB prorroga dos anys el projecte Menorca Smart Island

Iván Martín
1 min
El Pla de Cooperació ha possibilitat la millora de diferents carrers en els municipis menorquins.

MaóEl Consell de Menorca ha invertit 1,4 milions d'euros en un total de 26 projectes en el marc del Pla insular de cooperació i amb l'objectiu de millorar les infraestructures i els serveis municipals, així com les zones turístiques. Aquesta col·laboració de la màxima institució insular s'ha vist complementada pels més d'1,3 milions d'euros aportats pels diferents ajuntaments de l'illa.

El projecte de millora de la plaça de Josep Mascaró Pasarius amb el carrer d'Oristano i el camí Vell de Maó a Ciutadella ha rebut l'ajuda econòmica més elevada, amb una aportació de 243.210 euros. D'altra banda, el projecte amb menor inversió, amb 1.379 euros, ha recaigut en la redacció del projecte d'adequació de les dependències de la Policia Local de Ferreries. Les millores al Migjorn, les intervencions a les zones turístiques de Sant Lluís i Alaior i la remodelació esportiva del Mercadal són les obres executades més rellevants.

El Consell de Menorca ha rebut aquest dimarts una altra bona notícia, l'ampliació de dos anys de pròrroga a càrrec de l'Agència d'Estratègia Turística de Balears (AETIB) per al projecte Menorca Smart Island, una decisió que permetrà mantenir la inversió prevista d'1,3 milions d'euros procedents dels fons del turisme sostenible. Fins ara, s'han executat 635.194 euros, el 47%, i els doblers restants es destinaran a l'adquisició d'una plataforma intel·ligent, l'adhesió a la xarxa del Govern balear i la implantació de les proves pilot amb sensors informàtics.

stats