Política 18/02/2020

El Consell de Menorca admet ara que entre les possibles víctimes de prostitució de menors n'hi ha de tutelades

La consellera afirmà divendres passat que cap de les joves estava tutelada per l'Administració

Ivan Martin
1 min
Bàrbara Torrent s'ha vist obligada a sortir a reconèixer que entre les víctimes de la trama de corrupció de menors hi havia adolescents tutelades pel Consell.

MaóLa consellera de Benestar Social i Família de Menorca, Bàrbara Torrent, ha rectificat i ara confirma que entre les menors possibles víctimes de la trama d'explotació sexual de menors destapada divendres passat per la Policia Nacional hi ha adolescents tutelades per la institució. Torrent ha comparegut de manera urgent, en solitari, i sense el suport de cap membre de l'equip de govern. La titular dels òrgans que s'han posat en qüestió ha defensat a tots els treballadors, "han actuat amb diligència i ara serà un jutge qui determinarà el grau en són víctimes".

Torrent ha reconegut que no va emprar la terminologia adequada per relatar els fets. "Tot i que vaig assegurar que cap de les menors objecte de la investigació estava tutelada per la institució, no ho vaig explicar amb les millors paraules perquè no som jurista", ha assenyalat. De tota manera, Torrent no ha volgut revelar el nombre exacte de menors tutelades afectades: "Sempre hem donat la cara, per responsabilitat i obligació, però Menorca és un territori petit i no podem donar més detalls per no estigmatitzar les adolescents".

Cal recordar que fonts de la investigació ja varen confirmar divendres a l'ARA Balears que hi havia diverses afectades sota la responsabilitat jurídica del Consell de Menorca. El director de la Casa de la Infància, al tenir coneixement, va posar els fets a la Policia i tres setmanes més tard l'operació finalitzà amb la detenció de quatre adults, que utilitzaven una casa cèntrica a Maó i els parcs públics d'Es Fraginal i l'Skate Park per obtenir favors sexuals a canvi de drogues i diners. Sorprenentment, l'habitatge que emprava la trama es troba situat molt a prop de les dependències de la Policia Nacional.

stats