Fons Europeus
Política 23/06/2023

El Consell de Mallorca tanca el mandat amb 122 projectes finançats amb 155 milions de fons europeus

Cladera ha recordat que el nou govern del Consell té l’obligació de continuar impulsant els projectes aprovats

ARA Balears
2 min
20230623100351 IMG 9444 01 (2)

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca en funcions, Catalina Cladera, ha comparegut aquest divendres en roda de premsa per donar compte de les darreres dades de gestió en relació amb projectes que han tingut o tindran finançament europeu. Actualment, i des de la posada en marxa de l’Oficina de Fons Europeus del Consell de Mallorca a l’octubre de 2021, la institució insular ha aconseguit finançament europeu per a 122 projectes a Mallorca, entre els projectes impulsats per la institució insular (60 projectes) i projectes municipals que ha coordinat i gestionat l’Oficina del Consell (62 projectes).

Es tracta de 122 projectes que ja tenen el finançament aprovat, i als quals s’han de sumar altres 81 projectes presentats i en tramitació, que faran arribar els fons europeus a la pràctica totalitat de Mallorca i, especialment, als municipis més petits, un dels objectius de la posada en marxa de l’Oficina i una reclamació dels ajuntaments, ja que des del primer moment el Consell es va proposar aconseguir per Mallorca el màxim de recursos possibles.

Cladera ha explicat que, en conjunt i a través del Consell, a Mallorca s'han mobilitzat 155 milions d'euros que permetran executar projectes per un valor d'inversió total de 248 milions d'euros. "Són xifres molt importants que multipliquen per tres la capacitat inversora ordinària del Consell de Mallorca", ha dit Cladera, "i que no en podem permetre que es perdin de cap manera". En aquest sentit, ha recordat que el nou govern del Consell té l’obligació de continuar impulsant aquesta institució i no perdre ni un sol euro del que hem aconseguit, i això implica gestionar amb intensitat totes i cadascuna d’aquestes oportunitats per a la nostra illa, com hem fet fins al darrer minut de la legislatura”.

Amb tot, dels 155 milions provinents de fons europeus que ha atret el Consell de Mallorca, 102,6 milions corresponen a projectes impulsats pel Consell i 50,5 milions a projectes impulsats pels ajuntaments de municipis menors de 20.000 habitants (i Alcúdia) amb l'ajuda de l'OFE de la institució insular.

stats