Consell de Mallorca
Política 01/09/2023

MÉS denuncia que el Consell de Mallorca hagi eliminat totes les activitats relacionades amb educació ambiental

El portaveu, Jaume Alzamora, està "molt preocupat" i ha demanat al president insular que rectifiqui

ARA Balears
1 min
Façana del Consell de Mallorca

PalmaEl portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha denunciat aquest divendres que el pacte PP-Vox ha "fulminat" els tallers de formació i conscienciació Actuem per aturar el canvi climàtic, adreçats als alumnes de Primària, Secundària, Batxillerat i cicles formatius de tots els centres educatius de Mallorca.

Segons el portaveu, aquesta decisió del departament de Medi Ambient "suposa una involució en les polítiques mediambientals realitzades en els darrers anys". Alzamora ha lamentat l'actuació del Consell, tot i que ha remarcat que "no ha suposat cap sorpresa, tenint en compte que el departament de Medi Ambient està en mans dels negacionistes". No obstant això, n'ha responsabilitzat directament el president del Consell, Llorenç Galmés. "El president va decidir delegar la gestió mediambiental en un negacionista. Només ell n'és el responsable", ha assegurat.

Davant d'aquesta situació, el conseller de MÉS s'ha mostrat "molt preocupat" i ha demanat al president insular que rectifiqui. "El senyor Galmés té una obligació amb els ciutadans i no pot desentendre-se'n d'aquesta manera. El Consell de Mallorca ha de reconèixer la situació actual d'emergència climàtica i ha d'implementar i executar tant accions com mesures efectives en benefici dels interessos vitals de l'illa de Mallorca, de la seva població, del seu territori, de la seva economia, dels seus recursos i de les generacions futures". En aquest sentit, Jaume Alzamora ha recordat que les activitats eliminades tenien com a objectiu apropar els estudiants al medi natural i despertar-los una consciència climàtica.

stats