Urbanisme
Política 05/05/2023

Aprovades les normes urbanístiques complementàries d'Andratx després de deu anys en tramitació

El darrer plantejament urbanístic era de l'any 2007

ARA Balears
2 min
Monport, una zona del Port d'Andratx durament castigada pel ciment. MICHELS

PalmaEl Departament de Territori del Consell de Mallorca ha aprovat aquest divendres a la Comissió d'Urbanisme per unanimitat les Normes Subsidiàries d'Andratx, després de deu anys de tramitació. El darrer intent d'aprovació va ser l'any 2021, quan l'ajuntament va presentar la proposta de nou plantejament i el Consell va detectar més de 50 deficiències que han estat esmentades. El plantejament urbanístic que hi havia fins ara a Andratx era del 2007.

Des de la institució, han apuntat que el nou plantejament suposa un avanç molt significatiu, ja que aclareix la possibilitat d’actuació i d’edificació a tot el municipi. A partir d’ara es dona resposta a les necessitats d’equipaments del municipi, com per exemple la construcció d’un nou centre sociocultural o un aparcament, l’adquisició de nous espais lliures públics com la creació d’una nova zona verda de 22.000 metres quadrats, o l’ampliació del camp de futbol o l’obertura de carrers.

D’altra banda, la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha explicat que s’elimina la zona de reserva per fer una ronda de tres quilòmetres i mig que afectava centenars de veïns. “Aquesta ronda és una previsió del pla director sectorial de carreteres de l’any 2009 que ha suspès la modificació del Pla Territorial número 3 que es preveu aprovar de manera definitiva aquest mes de maig”, ha dit Garcías.

Així mateix, s'ha aprovat una modificació puntual demanada per l'Ajuntament d'Alaró que dona legalitat a l'edifici de Fantasio, cosa que evita el possible enderrocament de part de l'immoble, que afectava tretze famílies. Finalment, s'ha aprovat la modificació puntual del Pla General d'Inca per permetre la prolongació del carrer de Guillem Cifre de Colonya per donar accés al futur col·legi d'Educació Infantil i Primària.

stats