Política 09/05/2022

Consell i ajuntaments de Menorca rebran 755.000 euros en ajudes d'Europa per la Reserva de Biosfera

Es pretén impulsar accions de sostenibilitat, fomentant l'ocupació verda i l'emprenedoria

Iván Martín
2 min
Parc natural de l'Albufera des Grau de Menorca.

MAÓLes institucions públiques de Menorca ja poden presentar-se a la convocatòria de subvencions per al període 2022-2024 finançat amb fons europeus per la Reserva de la Biosfera, i dotat amb 755.000 euros. El Govern ha fet públic les bases reguladores per actuacions en la Reserva de la Biosfera de Menorca, publicades dissabte en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). Els fons que es repartiran són a càrrec del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea-Next Generation.

Els 755.000 euros es distribuiran entre el Consell de Menorca, a través de l'Agència Reserva de Biosfera, i els vuit ajuntaments de l'illa. El termini per presentar les sol·licituds és de quinze dies naturals des de l'endemà de la publicació en el BOIB.

La finalitat genèrica d'aquestes subvencions és contribuir a la consecució dels objectius del pla del component 4 ("conservació i restauració d'ecosistemes i la seva biodiversitat"), inversió 2 i objectiu 69. Mitjançant els fons destinats a finançar actuacions en les reserves de la Biosfera, es pretén impulsar accions demostratives de la sostenibilitat del desenvolupament, fomentant l'ocupació verda i l'emprenedoria vinculades a noves activitats sostenibles en les reserves de la Biosfera arreu de l'Estat.

L'objectiu 69 està definit a l'Annex de la Proposta de Decisió d'Execució del Consell de la Unió Europea relativa a l'aprovació de l'avaluació del pla, i especifica que almenys 50.000 hectàrees han d'estar cobertes per actuacions efectives de conservació de la biodiversitat per al mes de juny de l'any 2026. En el cas de les subvencions per a les reserves de la biosfera s'han assignat, del total mencionat, 5.500 hectàrees com a indicador de compliment, corresponent a les Balears, d'acord amb els criteris de distribució aprovats per la Conferència Sectorial de Medi Ambient de 9 de juliol de 2021, completar 83 hectàrees d'actuació de conservació en la Reserva de la Biosfera de Menorca.

stats