Política 29/10/2018

Company reclama arran del temporal la documentació de l’112 que el seu govern no volia lliurar

El PP demana el registre d’incidències de les inundacions que el seu executiu va denegar al PSIB després de l’incendi d’Andratx

Ara Balears
2 min
Company demana “unitat”

PalmaEl dirigent popular Biel Company va reclamar dijous passat el CAD (Computer Add Dispaching), el registre informàtic de l'112 on consten tots els avisos d'incidències, i les respostes, per saber com s'havia executat la reacció d'emergència a les inundacions pel temporal al Llevant durant el 9 d'octubre. "És imprescindible", va dir, per fer la tasca d'oposició i "ajudar" a millorar la coordinació. Però quan hi va haver l'incendi d'Andratx, mentre ell era conseller d'Agricultura i Medi Ambient, el govern de Bauzá va denegar aquesta mateixa informació al PSIB. Tot i això, aquest dilluns mateix la portaveu adjunta del PP, Marga Prohens, hi ha insistit i fins i tot ha acusat la consellera d'Administracions Públiques i responsable d'Emergències del Govern, Catalina Cladera, de "manca de sinceritat".

"Encara no tenim el registre de telefonades (CAD) d'aquell dia", ha assegurat Prohens. Al vídeo que podeu veure en aquest tuit del PP, Company recorda "les experiències" que havien hagut de patir en l'anterior legislatura, quan governaven, fent referència a l'incendi d'Andratx del juliol del 2013. "Vull recordar que nosaltres el vàrem donar tot d'una [el CAD] quan hi va haver l'incendi d'Andratx, aquell tan greu que tinguérem", va afirmar el dirigent popular. És més, va afegir que creu que aquest registre havia de ser "una cosa pública".

Al registre del CAD o CAD Storm s'hi recopilen tots els avisos a l'112, un per un, i totes les dades dels qui els fan. Per això, quan la llavors diputada socialista Pilar Costa va demanar aquesta documentació per via parlamentària al govern de José Ramón Bauzá, la llavors portaveu de l'Executiu, Núria Riera, va respondre que no el podien lliurar perquè contenia "dades de caràcter personal que no poden ser objecte de cessió a tercers llevat que hi hagi consentiment previ dels titulars de les dades en compliment de la normativa aplicable sobre protecció de dades". Aquí podeu llegir la petició i la resposta. Aquests documents contenen noms, cognoms, telèfons, números de DNI, adreces i altres dades personals. A més, si bé l'incendi va començar el 26 de juliol, la resposta negativa no va arribar fins al 6 d'octubre.

Paradoxalment, ara Núria Riera –la mateixa que el va denegar a Costa quan era portaveu– i Company han reclamat, en una iniciativa parlamentària signada per tots dos que podeu consultar aquí, la "còpia del CAD de les incidències entre els dies 9 i 12 d'octubre" en què, com reconeixen, "queden registrades totes les actuacions i telefonades d'aquells dies". L'expedient de la reclamació que va fer Costa arran de l'incendi d'Andratx consta com a tancat, amb la negativa de lliurar la informació com a única resposta, amb data del 16 de gener de 2014, segons la web del Parlament.

Resposta a la sol·licitud del PSIB del CAD de l'incendi d'Andratx
Petició del PP del CAD de les inundacions al Llevant
stats