Política 25/11/2019

Ciutadans no donarà el sí als pressupostos de Cort encara que se n'aprovin les esmenes parcials

La formació taronja hi ha presentat una esmena a la totalitat perquè considera que no es cobreixen les necessitats de la ciutadania de Palma

E. Navarro
2 min
Eva Pomar, Joana Capó i Alexandre Escriche, aquest matí durant la roda de premsa

PalmaCiutadans no donarà el sí als pressupostos del 2020 de l'Ajuntament de Palma presentats pel Govern encara que s'aprovin les 12 esmenes parcials que hi ha presentat. És per això que hi ha presentat també una esmena a la totalitat, ja que considera que els pressupostos "no cobreixen les necessitats dels ciutadans de Palma", al contrari, "els sortiran molt cars", segons ha dit aquest matí Eva Pomar, portaveu del grup municipal.

Entre les al·legacions que ha presentat Ciutadans, Pomar ha destacat l'adquisició dels Multicines Metropolitan per transformar-los en un centre cultural per als veïns de Pere Garau. Per la seva banda, el regidor Alejandro Escriche ha explicat que les esmenes parcials són per "amortitzar la política pública" i ha defensat que "l'augment de pressupost no vol dir augment d'eficàcia".

Escriche ha destacat, entre altres coses, la proposta d'eliminar la partida dels cursos de català i destinar-la a la lluita conta plagues i mesures de sanitat pública en barris com el Camp Redó i la reducció de la partida per a publicitat per destinar més doblers a les escoletes i a l'SPAP (Servei de Promoció i Prevenció de l'Autonomia personal). També ha informat que el seu grup municipal planteja destinar la partida de l'Observatori de la Gentrificació al programa Alter d'integració social i educativa per a joves, que té, segons Escriche, "una eficàcia comprovada".

Finalment, ha intervingut en la roda de premsa la regidora Joana Capó, qui ha assegurat que els pressupostos previstos per al 2020 "no compleixen els objectius d'una Palma més neta i accessible". Ha exposat, a continuació, tres eixos d'actuació: l'ambiental, amb mesures com l'adquisició de contenidors d'oli domèstic; l'educatiu, amb cursos d'anglès als mesos d'estiu per "garantir la igualtat entre nins", i l'accessibilitat, amb mesures com el foment de l'esport per a persones amb discapacitat o la millora de l'adaptació per a aquestes persones en llocs públics com bancs, platges o ponts.

stats