Eleccions
Política 22/12/2022

El CIS augura una victòria de l'esquerra a les eleccions balears amb el 34% dels vots

El bloc del PSIB, Unides Podem, MÉS per Mallorca i Més per Menorca superaria en un 14% la suma del PP, Vox i Ciutadans

1 min
Així han viscut els partits de balears els resultats de les eleccions del 28-A

PalmaSi les eleccions autonòmiques fossin demà mateix, a les Balears el bloc d'esquerra guanyaria àmpliament les eleccions, amb un 34% dels vots, segons ha publicat aquest dijous el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS9. La suma del PSIB (23%), Unides Podem (6,8%), MÉS per Mallorca (3,1%) i Més per Menorca (0,9%) podria possibilitar així un tercer Pacte consecutiu, tot i que el CIS no ha especificat la traducció dels vots en escons per la distribució electoral dels districtes i "la insuficiència" de la mostra. Només s'han fet 234 enquestes i el marge d'error és d'un 6%.

Per l'altra banda se situaria el bloc de la dreta, amb el PP (15,3%), Vox (2,8%) i Ciutadans (1,5%) que sumarien un 20,6% dels vots. Finalment, El Pi es quedaria amb el 2,3% dels electors. Així, l'esquerra se situaria molt per damunt de la dreta, encara que s'ha de tenir en compte que tenir un 5% dels vots a Mallorca difereix molt d'obtenir-lo a Menorca, Eivissa o Formentera, per la diferència d'escons entre illes.

A més, segons el CIS, si a l'estimació de vot s'hi suma la simpatia que se sent pel partit, l'esquerra ampliaria més el seu avantatge. En aquest cas, el PSIB passaria del 23% al 28,7%, UP incrementaria el percentatge un 1%, MÉS en un 0,8% i Més per Menorca es mantindria. Per l'altre costat, la dreta també augmentaria un 5%, però la diferència amb l'esquerra seria més àmplia.

stats