Política20/03/2020

CCOO denuncia un ERTO d'Aena a treballadors de Menorca, Eivissa i Reus

El sindicat titlla d'insult aquesta mesura, que afectaria 40 treballadors

Ivan Martin

MaóLa secció sindical de Comissions Obreres - Grup Aena demana al govern espanyol la destitució immediata del president d’Aena, Maurici Lucena; la responsable de Recursos Humans, Begoña Gosálvez, i els directors dels aeroports estacionals, com el de Menorca, per la intenció de dur a terme un ERTO que afectaria un total de 40 persones. Entre els afectats també hi hauria treballadors dels aeroports d’Eivissa i Reus.

CCOO ha qualificat la intenció d’Aena d’insult i burla envers els treballadors, especialment en el context actual, en què tota la societat pateix les conseqüències de la Covid-19. Recorden que l’ens aeroportuari públic ha obtingut els darrers set anys un total de 7.192,7 milions de benefici. A més, denuncien que els pròxims dies els accionistes es repartiran 600 milions d’euros de guanys. D’altra banda, el sindicat no creu que la solució sigui un ERTO a 40 persones d’una plantilla de 8.018 empleats, perquè això suposaria que el seu sou l’assumís tota la ciutadania mitjançant els impostos, i per tant, estalviaria a Aena una important xifra.

Cargando
No hay anuncios

També mostren la seva preocupació per l’efecte crida que podria generar l’ERTO d’Aena. CCOO avisa que organitzarà mobilitzacions si l’ens públic continua per aquest camí, i recorda que el govern espanyol tindrà la darrera paraula per intentar paralitzar-ho. El sindicat considera que ara és el moment de nacionalitzar el 49% privatitzat l’any 2015, de la mateixa manera que el govern d’Itàlia té previst executar amb Alitalia, entre les seves mesures per minimitzar l’impacte del coronavirus. De fet, insten Pedro Sánchez a la recuperació pública d’empreses estratègiques com Iberia, Telefònica i Endesa.