Política 20/03/2020

CCOO denuncia un ERTO d'Aena a treballadors de Menorca, Eivissa i Reus

El sindicat titlla d'insult aquesta mesura, que afectaria 40 treballadors

Ivan Martin
1 min
El president d'Aena, Maurici Lucena visità Menorca per a celebrar el 50 aniversari de l'Aeroport.

MaóLa secció sindical de Comissions Obreres - Grup Aena demana al govern espanyol la destitució immediata del president d’Aena, Maurici Lucena; la responsable de Recursos Humans, Begoña Gosálvez, i els directors dels aeroports estacionals, com el de Menorca, per la intenció de dur a terme un ERTO que afectaria un total de 40 persones. Entre els afectats també hi hauria treballadors dels aeroports d’Eivissa i Reus.

CCOO ha qualificat la intenció d’Aena d’insult i burla envers els treballadors, especialment en el context actual, en què tota la societat pateix les conseqüències de la Covid-19. Recorden que l’ens aeroportuari públic ha obtingut els darrers set anys un total de 7.192,7 milions de benefici. A més, denuncien que els pròxims dies els accionistes es repartiran 600 milions d’euros de guanys. D’altra banda, el sindicat no creu que la solució sigui un ERTO a 40 persones d’una plantilla de 8.018 empleats, perquè això suposaria que el seu sou l’assumís tota la ciutadania mitjançant els impostos, i per tant, estalviaria a Aena una important xifra.

També mostren la seva preocupació per l’efecte crida que podria generar l’ERTO d’Aena. CCOO avisa que organitzarà mobilitzacions si l’ens públic continua per aquest camí, i recorda que el govern espanyol tindrà la darrera paraula per intentar paralitzar-ho. El sindicat considera que ara és el moment de nacionalitzar el 49% privatitzat l’any 2015, de la mateixa manera que el govern d’Itàlia té previst executar amb Alitalia, entre les seves mesures per minimitzar l’impacte del coronavirus. De fet, insten Pedro Sánchez a la recuperació pública d’empreses estratègiques com Iberia, Telefònica i Endesa.

stats