Política 07/01/2020

Casado a Sánchez: "Ultra ho és vostè"

El líder popular critica el candidat a la investidura entre crits de "Visca el rei!" de la dreta

Germán Aranda / Ot Serra
2 min
Pablo Casado, durant la sessió d'investidura

Madrid[Segueix aquí el minut a minut del debat d'investidura de Pedro Sánchez]

Entre crits de "Visca el rei!" de la bancada de la dreta com a resposta per la cita al president republicà Manuel Azaña per part de Pedro Sánchez, el líder popular Pablo Casado s'ha adreçat amb contundència al candidat a la investidura mirant de capgirar l'etiqueta d'ultra que recau sobre Vox. "Ultra ho és vostè", li ha dit a Sánchez, a qui ha acusat d'agafar "els espanyols com a hostatges" en el seu pacte d'investidura, i ha posat l'independentisme, al qual ha qualificat un cop més com a "colpista", al mateix sac que el "terrorisme", el dels "dos grans enemics d'Espanya".

El líder de la dreta, aplaudit en diverses ocasions també pels diputats de Vox, ha acusat Sánchez de "mentir" quan "va assegurar que no pactaria amb l'extrema esquerra ni amb l'independentisme", del qual ha dit que el socialista és el seu "home de palla". Casado ha exaltat la Constitució i la llei, "únic poder legítim" d'Espanya en contrast amb un independentisme que "vol fer del crim la seva causa".

Al ritme exaltat de Vox, PP i Cs han apujat el to més que mai aquests dies, des que dissabte passat es va encetar el debat d'investidura, en el qual van interrompre constantment als grups que donen suport o faciliten la investidura de Sánchez des dels seus escons. Casado, aquest dimarts, ha considerat que les víctimes del terrorisme van ser "ultratjades" amb el discurs de Bildu, i ha volgut "retre'ls homenatge". També ha mencionat el fill de Fernando Múgica, socialista assassinat per ETA, José María Múgica, que va expressar el seu "menyspreu" a Sánchez pels suports de la seva investidura.

Abascal i la "violència intrafamiliar"

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha iniciat la seva intervenció condemnant l'assassinat d'una dona i la seva filla per part del seu marit a Esplugues de Llobregat, però ha enumerat una llista de violacions i agressions de persones estrangeres succeïdes aquest any per criticar que la violència sexual no és només d'homes espanyols. "En 20 hores de debat no hi ha hagut cap segon per denunciar la plaga de violacions en manada d'aquest principi d'any i comesa bàsicament per estrangers, només hi ha hagut temps per demonitzar Vox", s'ha queixat.

Des de Ciutadans, la seva líder Inés Arrimadas ha demanat directament que algun diputat del PSOE sigui "valent" i canviï el sentit del seu vot en relació a la investidura de Sánchez. "Saltin-se la disciplina de vot", ha insistit. Arrimadas ha assegurat que la proposta de Sánchez "no és progressisme, és sanchisme" i ha respost a la cita de Sánchez a Manuel Azaña recuperant al que va ser president de la república quan parlava de "desobediència" i "submissió" de la Generalitat de Lluís Companys.

stats