La setmana que m'espera
Política 16/07/2022

“Amb el berenar puc ser avorrida, però algun diumenge cau una ensaïmada”

La coordinadora de Podem Balears, Antònia Jover, explica com serà la seva setmana

2 min
Antònia Jover, coordinadora de Podem Balears

PalmaEl despertador sempre el pos a les 7.30h del matí, i quan sona baix d’un bot del llit perquè així és millor. Després, cap a la dutxa directa, que és el primer que necessit. Realment no em costa molt aixecar-me, tot i que, per la feina, amb el ritme que duim, hi ha dies que a les 22 h encara estam treballant, però sempre vull tenir la mitja hora abans d’anar-me’n a dormir per desconnectar. Amb el berenar potser sigui un poc avorrida, sempre faig el mateix: pa amb oli, tomàtiga i un cafè amb llet, un berenar molt comú a les Balears –tot i que algun diumenge cau una ensaïmada.

Pel fet de ser diputada al Congrés i coordinadora autonòmica de Podem, la meva vida està entre Madrid i les Illes. No m’ha costat acostumar-m’hi, ja que va venir la pandèmia i no he tingut temps de gaudir ni de patir. L’únic que em fa patir a Madrid és la calor que fa al juliol, i si fa vent és encara pitjor.

Normalment de dilluns dematí a dijous vespre som a Madrid per participar en els plens i les comissions. Solc arribar a les 8.30 h al despatx i hi som fins a les 21 h o fins i tot les 22 h, i sense fer migdiada, tot i que a casa meva tothom en faci.

Quan som a Palma tenc la feina relacionada amb el territori, enfortir el partit, a més de preparar alguns temes estatals. Al llarg de la pandèmia m’he acostumat a fer feina des de casa nostra, que ja no hi tenim un menjador, sinó que s’ha convertit en una segona oficina per estendre tots els papers.

Constitucionalment, al llarg dels mesos de juliol i agost ja no hi ha plens al Congrés, però queden algunes comissions i ponències pendents. Així i tot, de vacances aquest any n’hi ha poques, som la coordinadora del partit i feim molta feina per fer-lo més fort; a més, s’ha de tenir en compte que l’any que ve hi ha les eleccions autonòmiques i municipals.

D’altra banda, abans d’aquesta legislatura, i més sense tenir la tasca de coordinar Podem, tenia molt més temps per dedicar als meus hobbies, com fer esport, pintar o fer ceràmica. Igualment, m’he proposat reprendre-ho tot quan acabi aquesta legislatura. Per desconnectar, intent, abans d’anar a dormir, tenir una hora per llegir. Llegim molt al llarg del dia, però tot són lleis o decrets, per exemple. El darrer llibre que he llegit és el de Pablo Iglesias, i en tenc vuit a la coa, com el de Carlos Bardem, que encara el tenc pendent des de l’estiu passat.

Una afició que sí que practic molt és cuinar, i m’agrada fer-ho com em va ensenyar la meva mare, amb coses de temporada i anant al mercat. Pas molta pena de veure com es deteriora el mercat, cada cop amb més restaurants i menys llocs de peix. He de dir que no cuin gens malament, i, de fet, els arrossos em surten molt bons. Dos plats que em surten bé i m’encanten són l’arròs de pop i el de molls, tot i que aquest últim requereix més elaboració.

stats