Referèndum
Política 09/08/2023

Les Balears votarien 'república' si es convocàs una consulta vinculant

A Catalunya preval el suport republicà, i a Girona és on és més representatiu (75,3%)

ARA Balears
1 min
Balears votaria 'República' si es convoqués una consulta vinculant

PalmaLes Balears votarien 'república' si es convocàs una consulta vinculant, segons ha donat a conèixer el portal Electomania en el seu darrer ElectoPanel. Els resultats d'aquesta enquesta reflecteixen que el 51,6% dels votants s'inclinen per la república i el 46,7%, per la monarquia. La resta, un 1,7%, no ho sap o no contesta. Per fer aquesta enquesta, la web disposat d'una mostra específica de 5.213 respostes completes.

Aquesta dada contrasta amb les dades obtingudes l'any passat a les Illes. En aquesta ocasió, la majoria dels voltants optaven per la monarquia, amb un 51,3% dels vots a favor, i un 47,1% a favor de la república. Aquesta vegada també hi va haver un 1,6% d'indecisos.

En l'àmbit estatal, les dades del 2023 reflecteixen que la província més monàrquica d'Espanya és Àvila (60% de suport a la monarquia), seguida per Salamanca (59,1%) i Múrcia (58,3%). Dins Andalusia, només Almeria (56,2%) i Màlaga (49,8%) es mostren monàrquiques.

Per contra, a Catalunya preval el suport a la república, i a Girona és on és més representatiu (75,3%). Dins el País Basc, on s'ha votat majoritàriament a favor de la república, Guipúscoa és on rep més suport (84,2%).

stats