Política 16/03/2019

Balboa: “Si nosaltres no ho feim per idees, altres ho faran per interessos”

La militància de MÉS per Mallorca aprova els programes per a les eleccions generals i autonòmiques

Ara Balears
2 min
Imatge de Guillem Balboa durant l'acte

PalmaLa militància de MÉS per Mallorca ha aprovat aquest dissabte en assemblea els programes per a les eleccions generals i autonòmiques. Les més de 100 persones que han assistit a l'acte han aprovat per assentiment i sense abstencions ni vots en contra els documents, que en total recullen més d’un miler de propostes.

El candidat a les generals, Guillem Balboa, ha destacat la importància de ser presents amb força a les properes eleccions generals. "Si nosaltres no ho feim per idees, altres ho faran per interessos", ha apuntat. Balboa ha explicat que el moment polític que vivim a escala estatal “és una oportunitat”, ja que ha obert la porta que les veus progressistes de les Balears puguin anar juntes al Congrés. “Necessitam que l’esperit dels Acords pel Canvi arribi a Madrid. Són les forces progressistes com MÉS per Mallorca les que fan possibles mesures capdavanteres com la Llei de canvi climàtic i la de residus”, ha dit.

El també batle d’Alaró ha posat en valor les propostes que MÉS per Mallorca ha aportat al programa de Veus Progressistes, de les quals ha volgut subratllar les d’habitatge. Balboa ha recordat que l’habitatge és un dret i que les administracions tenen la responsabilitat de garantir-lo. “No volem més especulació amb l’habitatge, no volem que la gent hagi de destinar més de la meitat del seu sou a pagar un lloc per viure. Per això anam a Madrid amb propostes concretes i valentes, per fer de l’habitatge un dret garantit”, ha assegurat.

La número 1 al Consell, Bel Busquets, ha remarcat, per la seva banda, que aquestes polítiques duen el segell de MÉS per Mallorca, i que tot i els entrebancs que ha posat l’estat espanyol perquè no tirassin endavant, han prosperat. “Anam a Madrid perquè volem ser decisius en un govern que realment vulgui el canvi. Sense forces com Veus Progressistes, la transformació del model polític que tenim és impossible”, ha subratllat Busquets.

La número dos a la llista del Parlament, Fina Santiago, ha fet veure la importància que el programa reculli la continuïtat de les accions que ja s’ha fet des de les institucions i les demandes ciutadanes. MÉS per Mallorca, ha recordat, és una formació que sempre ha fet feina a peu de carrer, “cosa que ens ha aportat perspectiva i alhora ens ha fet tocar de peus a terra des de les institucions, perquè no hem oblidat d’on venim i a qui servim”.

Miquel Ensenyat ha estat l’encarregat de tancar l’assemblea i de recordar que “els canvis que hem començat no tenen marxa enrere”. El candidat al Govern ha posat en valor el canvi de model econòmic que s’ha iniciat aquesta legislatura, “un canvi que continuarem per arribar a tenir unes illes on el turisme no sigui l’única font d’ingressos, on la innovació i la recerca no es vegin com quelcom llunyà i on la sobirania energètica sigui ja una realitat”.

stats