Política 04/04/2019

Balboa: “Som la garantia d’un pacte d’esquerres que apliqui polítiques pioneres i valentes”

El candidat de Veus Progressistes al Congrés ha pronunciat una conferència a la Universitat Complutense de Madrid

Ara Balears
2 min
Balboa: “Som la garantia d’un pacte d’esquerres que apliqui polítiques pioneres i valentes”

PalmaEl candidat de Veus Progressistes al Congrés, Guillem Balboa, ha assegurat aquest dijous que les forces de l’esquerra sobiranista i ecologista perifèrica com Veus Progressistes, Compromís, En Marea o Ara Repúbliques “són la garantia d’un pacte plural d’esquerres i de polítiques pioneres i valentes arreu de l’Estat”.

El també coordinador general de MÉS per Mallorca i batle d’Alaró ha explicat la seva experiència política i personal després que el professor i activista anti-racista Ricardo Zúñiga l’introduís a l’audiència de la Universitat Complutense de Madrid. Així mateix, Balboa ha repassat algunes de les polítiques pioneres i valentes de les institucions balears que duen el segell de MÉS i que Veus Progressistes vol exportar a tot l’Estat, com ara la regulació dels lloguers turístics, la reducció de l’ús de plàstics contaminants a través de la Llei de residus, la Renda Social Garantida o l’impuls a la mobilitat sostenible i a les energies renovables que farà possible la Llei de canvi climàtic.

Balboa ha assegurat, també, que “les polítiques pioneres i valentes als pactes d’esquerres les posam nosaltres”, com ha succeït amb MÉS a les Illes Balears o amb Compromís al País Valencià. El candidat de Veus Progressistes ha assegurat que el PSOE necessita constantment estar condicionat per altres forces progressistes i no té pudor a l’hora de proposar pactes amb Ciutadans. "Hi ha veus dins el PSOE que ja es mouen per fer un pacte amb la dreta, per posar les banderes per davant de les persones; la gent treballadora de tot l'Estat n'ha de ser conscient", ha recalcat el líder de MÉS per Mallorca.

El candiadat de Veus Progressistes també ha lamentat que “Podem no hagi volgut governar ni comprometre's amb les complexitats de gestionar” en els pactes autonòmics i “hagin estat les forces com nosaltres les que hem garantit les mesures transformadores”. “Si la ciutadania d'esquerres vol impedir un pacte entre Ciutadans i el PSOE i prefereix un un pacte plural, estable i feiner, no s’ha acovardir davant la dreta de Colón i ha d’apostar per opcions com la nostra”, ha conclòs.

A més de participar en la conferència de la UCM, el candidat de Veus Progressistes també assistirà aquesta nit a un cafè informal amb mallorquins que viuen a Madrid.

stats