Cas Ayuso

Ayuso denuncia que pateix un "escarni vergonyós" i suggereix que li paguin un pis oficial

La presidenta madrilenya tanca files amb el seu cap de gabinet i denuncia "intimidació" de periodistes

3 min
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, al ple d'aquest dijous a l'Assemblea de Madrid

MadridL'endemà que centenars de persones demanessin la seva dimissió davant la seu del PP al carrer Génova, Isabel Díaz Ayuso ha denunciat que pateix un "escarni vergonyós" per part de l'esquerra. "Fa 20 anys que visc de lloguer. No tinc res, cap pis", ha defensat en el ple d'aquest dijous a l'Assemblea de Madrid. Davant les crítiques pel fet que visqui al pis d'un milió d'euros de la seva parella –en el punt de mira per si el va pagar amb diners d'un frau fiscal–, la presidenta madrilenya ha suggerit que li sufraguin una residència oficial com a presidenta de la Comunitat de Madrid (com passa, per exemple, amb el president de la Generalitat amb la Casa dels Canonges) i s'ha tornat a presentar com a víctima d'una campanya del govern espanyol. "A Sánchez li preocupa on dormo perquè li llevo la son", ha afirmat.

Aysuo: "A Sánchez li preocupa on dormo perquè li faig perdre la son, té una obsessió amb mi"

Ayuso, igual que la direcció del PP, contraataca posant el focus en el cas Koldo i, des de fa una mica més d'una setmana, en la dona de Pedro Sánchez. Els populars assenyalen Begoña Gómez per haver mantingut trobades amb empresaris que després van rebre ajudes de l'Estat durant la pandèmia, com és el cas d'Air Europa. "Ja és molt el que Sánchez intenta tapar amb mi, com les ajudes milionàries a les empreses dels amics de la seva dona", ha dit Ayuso. També s'ha referit a la parella de Sánchez Alberto Núñez Feijóo des de Brussel·les, on ha tornat a exigir explicacions.

El PP va advertir que atacaria pel flanc de la parella del president del govern espanyol després que Sánchez demanés la dimissió d'Ayuso pel cas de frau fiscal del seu xicot a la sessió de control al Congrés de la setmana passada. El líder del PP va continuar apujant el to a la d'aquest dimecres i va amenaçar amb iniciar una investigació parlamentària contra Gómez i, en cas que sigui necessari, també judicial. Els populars no van concretar cap iniciativa contra la dona del líder socialista.

El president espanyol ha retret al PP, també des de Brussel·les on assisteix a un Consell Europeu, que estigui fent una "oposició destructiva" que entra en "l'atac personal". A parer de Sánchez, és la manera que té Feijóo de "no assumir una responsabilitat que té en primera persona com a president del PP, que és la d'exigir la dimissió d'Ayuso per un cas que l'afecta a ella personalment". Les comissions d'investigació sobre els contractes durant la pandèmia al Congrés –plantejada pel PSOE i aprovada al ple d'aquest dijous amb abstenció dels populars– i al Senat –controlada pel PP– seran camp de batalla amb la possible citació d'Ayuso per part dels socialistes a la cambra baixa i la de Gómez per part del PP a l'alta.

Tanca files amb MAR

Les crítiques a Miguel Ángel Rodríguez, cap de gabinet d'Isabel Díaz Ayuso, per haver difós informació falsa sobre periodistes un fet que ell mateix ha reconegut, segons una conversa que publica El País– no ha fet trontollar el suport de la presidenta madrilenya al seu número dos (conegut com a MAR). De fet, Ayuso ha avalat el relat d'intimidació al seu entorn fet per Rodríguez, que va assegurar que periodistes "encaputxats" d'Eldiario.es van tractar d'assaltar el pis de la líder popular i que dos professionals d'El País van assetjar menors per tractar de confirmar una informació.

"No es pot intimidar una persona a la seva propietat privada, com està passant. No es pot pressionar ni intimidar l'entorn dels polítics, com estan fent. No es pot intimidar una portera de finca ni els veïns ni ciutadans anònims, fins i tot menors, que és el que està passant aquests dies", ha denunciat Ayuso en el ple. Per la seva banda, Sánchez ha opinat que aquests atacs a la premsa són "extraordinàriament greus" i ha defensat que la direcció del PP hauria de donar una "resposta ferma i contundent", que per ara no ha arribat.

De fet, Feijóo ha tret ferro a les amenaces de MAR aquest dijous argumentant que "deriven de converses privades" que poden ser "més o menys afortunades". El líder del PP ha replicat que el que és greu és que membres del govern espanyol hagin fet "declaracions públiques i publicades en contra de determinats mitjans de comunicació als quals identifiquen com a contenidors de brossa". "Això és un atac directe", ha afirmat, en referència a un missatge a X del ministre de Transports Óscar Puente contraThe Objective.

La vicepresidenta segona i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha censurat la resposta de Feijóo i ha demanat que el líder del PP faci una "rectificació immediata" i condemni la conducta de MAR, que creu que hauria de dimitir. "Lamento molt que Feijóo no s'hagi pronunciat amb aquesta contundència", ha dit aquest dijous a la tarda a Onda Cero.

stats