Política
Política 16/12/2022

Armengol, sobre replantejar una decisió del TC abans de la legislació: "És democràticament preocupant"

"La situació és preocupant; dins un estat democràtic, el més important és la separació de poders", ha remarcat la presidenta del Govern

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha qualificat de "bastant inacceptable" que a partir d'un recurs del PP "es replantegi una decisió del Tribunal Constitucional (TC), fins i tot abans de la legislació". Així ha respost aquest divendres la líder de l'Executiu quan se li ha demanat per la situació que es produiria si el TC paralitza dilluns la llei aprovada aquest dijous al Congrés, que suprimeix el delicte de sedició, reforma el de malversació i modifica l'elecció dels dos magistrats del tribunal de garanties que correspon nomenar al Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

"La situació és preocupant; dins d'un estat democràtic, el més important és la separació de poders i seria molt preocupant que el Constitucional introdueixi la seva doctrina abans que parli el legislador, seria gravíssim democràticament parlant", ha insistit Armengol. Així, ha sentenciat que "això no pot passar i no passarà", alhora que ha considerat que aquest context els posa "davant d'un mirall".

"Hem de valorar més que mai les institucions públiques i respectar més que mai la normativa pròpia i els valors democràtics cada dia, perquè malauradament hem de continuar lluitant per la democràcia, no tot està resolt", ha conclòs.

stats